Έρευνα: Αυτή είναι η σωστή ώρα για να δουλεύεις!!!

122

Πόσο αποδοτικός είναι κάποιος που ξυπνά χαράματα για να πιάσει δουλειά; Καθόλου, φαίνεται να υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το ίδιο ισχύει ακόμη και για κάποιον που ξεκινά να εργάζεται πριν από τις 10 το πρωί.

Πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή management του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Christopher Barnes, καταδεικνύουν ότι το ανθρώπινο σώμα έχει δικό του ρολόι και είναι μάταιο να προσπαθούμε να το συγχρονίζουμε με τις «ώρες γραφείου».

Το σώμα αυτών των ανθρώπων υποφέρει από κάτι που μοιάζει πολύ με jet-lag, είναι σαν βρίσκονται μονίμως στη λάθος ζώνη ώρας. Με το να σηκώνονται νωρίτερα, από τις ώρες που το σώμα τους απαιτεί για να ξεκουραστεί, δημιουργούν απλώς ένα χρέος στα εγκεφαλικά τους κύτταρα, το οποίο μόνο συσσωρεύεται», εξηγεί ο καθηγητής Barnes.

Ο νυσταγμένος, μόνιμα με αίσθημα κόπωσης, εργαζόμενος δεν είναι καλά νέα για κανέναν, ούτε για την επιχείρηση του, ούτε για την προσωπική του ευτυχία, προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Paul Kelley από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Έρευνας Ύπνου και Νευρολογικών Διαταραχών, το ιδανικό για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι να πιάνει δουλειά μετά τις 10 πρωί.

Μάλιστα, πηγαίνει την έρευνα ένα βήμα παραπέρα, συμβουλεύοντας τους εργοδότες να επιτρέπουν στους εργαζόμενους τους να επιλέγουν ωράριο φιλικό στο βιολογικό τους ρολόι.

Φυσικά ο Kelley διευκρινίζει ότι μία τέτοια συμφωνία δε θα «δουλέψει», όπως είναι φυσικό, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα αποδώσει καρπούς και θα αποδείξει ότι παραγωγικές κοινωνίες, είναι οι ξεκούραστες κοινωνίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   filathlos.gr