ΈΡΕΥΝΑ: Οι ξανθιές πιο έξυπνες από τις μελαχρινές!!!

117

Υπάρχει ένα μύθος που θέλει τις ξανθιές να είναι χαζές! Ωστόσο, μία αμερικανική έρευνα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω, αφού ο δείκτης νοημοσύνης των ξανθιών είναι λίγο υψηλότερος από ό,τι των μελαχρινών.
Όσοι δυσκολεύεστε να πειστείτε, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι  ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέι Ζαγκόρσκι του Κέντρου Ερευνών Ανθρωπίνου Δυναμικού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο οικονομικό περιοδικό “Economics Bulletin”.

Οι βρετανικές εφημερίδες «Independent» και «Telegraph», ανέλυσαν τις επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης που είχαν περίπου 11.000 ξανθιές (φυσικές ξανθιές!) και τις συσχέτισαν με τις αντίστοιχες γυναικών με μαλλιά άλλου χρώματος (καστανά, μαύρα, κόκκινα).

Η μέση βαθμολογία μιας ξανθιάς ήταν 103,2 έναντι 102,7 μιας καστανομάλλας, 101,2 μιας κοκκινομάλλας και 100,5 μιας γυναίκας με μαύρα μαλλιά. Όσον αφορά τους ξανθούς, οι επιδόσεις στους στα τεστ δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνες ανδρών με μαλλιά άλλου χρώματος.

Ο Ζαγκόρσκι έσπευσε να επισημάνει ότι τέτοια διεθνή στερεότυπα όπως αυτό με τις ξανθιές, δυστυχώς«έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στις προσλήψεις, στις προαγωγές και σε άλλες κοινωνικές επαφές. Η νέα έρευνα δείχνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση κατά των ξανθών με βάση τη νοημοσύνη».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες, αλλά σίγουρα δεν είναι πιο χαζές».

Το όλο στερεότυπο πιθανώς ξεκίνησε από τη Γαλλία του 18ου αιώνα, εξαιτίας μιας πόρνης που είχε γίνει διάσημη για την ομορφιά της, αλλά όχι για την ανάλογη εξυπνάδα της.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αρκεί ένα «γράμμα» του DNA να αλλάξει για να γίνει ξανθιά μια μελαχρινή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 3,5% των ξανθιών ανέφεραν ότι ήταν φυσικές ξανθιές, ενώ δεν ήταν.

Πληροφορίες που θέλουν την έρευνα να την έκαναν ξανθιές φέρονται να είναι έγκυρες! Πλάκα σας κάνουμε… άνδρας έκανε τη σχετική έρευνα

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

  star.gr