Έτσι έφτασαν οι τρομοκράτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών!!!

62

 

Στο «κόκκινο» παραμένει ο συναγερμός στην πόλη των Βρυξελλών, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου προσώπου από τους δράστες, καθώς και άλλων ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια με τους τρομοκράτες.

Η βελγική αστυνομία «χτενίζει» τη βελγική πρωτεύουσα, ξεκινώντας από τα σημεία των πολύνεκρων επιθέσεων σε αεροδρόμιο και μετρό. Οι έρευνες, όμως, επεκτείνονται πλέον σε ολόκληρη την πόλη -και σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, το βράδυ της Τρίτης νέοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Zaventem και εξουδετερώθηκαν επί τόπου από ειδική ομάδα πυροτεχνουργών.

Ταυτόχρονα, ύστερα από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας οδηγός ταξί, έγινε έφοδος σε κατοικία του Σάερμπεκ των Βρυξελλών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής εισαγγελίας, «ανευρέθη μία βόμβα με καρφιά, διάφορα χημικά σκευάσματα και μία σημαία του Ισλαμικού Κράτους».

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο οδηγός ταξί που ενημέρωσε τις αρχές, είχε μεταφέρει τους τρεις φερόμενους ως αυτουργούς της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τους είχε παραλάβει από το σπίτι το οποίο εκ των υστέρων υπέδειξε στην αστυνομία και αποκάλυψε ότι, καθώς προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις αποσκευές, οι τρεις Άραβες του το απαγόρευσαν κατηγορηματικά.

Στο στόχαστρο της βελγικής αστυνομίας είναι κατά βάσιν ο τρίτος άνδρας που απεικονίζεται σε φωτογραφία, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από τις επιθέσεις. Σε ένα καρέ από το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου απεικονίζεται ένας νέος άνδρας με ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπέλο, ο οποίος βαδίζει μέσα στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας δίπλα σε άλλα δύο άτομα, λίγα λεπτά πριν οι τρεις τους μετατρέψουν τον χώρο σε κόλαση.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   athensmagazine.gr