Έτσι γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον κόσμο!!!

97

Τη γιορτή των Θεοφανείων γιόρτασε σήμερα ο χριστιανικός κόσμος.

Οι πιστοί βούτηξαν αφού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε τα νερά και έριξε το σταυρό στη θάλασσα στην Κωνσταντινούπολη.

Προηγουμένως ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τελέσει τη λειτουργία των Θεοφανείων στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Καμήλες στο Βατικανό, που τα Θεοφάνεια γιορτάζει την επίσκεψη των Μάγων στη φάτνη του νεογέννητου Ιησού. Ο Βαλτάσαρ, ο Μελχιόρ και ο Γάσπαρ έφτασαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την ετήσια παραδοσιακή παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 1300 άνθρωποι… Χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν την παρέλαση και άκουσαν τις ευχές του Πάπα Φραγκίσκου.

Στη Βουλγαρία, εκατοντάδες άνθρωποι με παραδοσιακές στολές και όργανα περπάτησαν μέσα στα παγωμένα νερά του ποταμού Τουντζα, στην ορεινή πόλη Κάλοφερ, για να γιορτάσουν την βάπτιση του Ιησού. Κάποιοι βούτηξαν να πιάσουν το σταυρό. Για να ζεσταθούν ήπιαν μπράντι από δαμάσκηνα και χόρεψαν τον “χορό των αντρών” που απαιτεί να χτυπούν δυνατά τα πόδια τους στο νερό.

Στη Ρουμανία, ο ιερέας ράντισε με αγιασμό τα άλογα των χωρικών στο Πιετροσάνι, όπως κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια, για να ξορκίσει τις ασθένειες και την κακοτυχία…

Ακολούθησε αγώνας δρόμου στα χιονισμένα λιβάδια, επίδειξη δύναμης των αλόγων, αλλά και γερό φαγοπότι.

Στην Βηθλεέμ έγινε η μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση προς το Ναό της Γέννησης, παρουσία του πατριάρχη των Ιεροσολύμων Θεόφιλου… Στους Αγίους Τόπους η γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζεται σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 star.gr