«Αγροτόσημο» για τους μετανάστες εργάτες στα χωράφια ετοιμάζει η κυβέρνηση

99

Στόχος να ενισχυθούν τα έσοδα του ΟΓΑ και να περιοριστεί η μαύρη εργασία

 

Την δυνατότητα να μην απασχολούν με μαύρη εργασία εργάτες στα χωράφια τους (και άρα να μην απειλούνται με πρόστιμα) δίνει στους αγρότες νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα αναμένεται να κατατεθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες θα μπορούν να «νομιμοποιούν» τους εργαζόμενούς τους καταβάλλοντας στον ΟΓΑ το «αγροτόσημο» που θα έχει ύψος ίσο με το 10% της αμοιβής του εργάτη.

Ο στόχος της κυβέρνησης με την κίνηση αυτή είναι διπλός, σύμφωνα με το Έθνος που δημοσιεύει το ρεπορτάζ: Πρώτον η ενίσχυση εσόδων του ΟΓΑ και δεύτερον ο περιορισμός της μαύρης εργασίας των μεταναστών. Έτσι, οι αγρότες που απασχολούν στα χωράφια τους αλλοδαπούς εργάτες, ακόμη κι αν οι τελευταίοι δεν έχουν άδεια παραμονής, θα υποχρεούνται να τους ασφαλίζουν.

Μάλιστα οι αγρότες που δεν θα συμμορφωθούν και δεν θα δηλώσουν τους εργάτες που έχουν και δουλεύουν στα χωράφια τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που θα φτάνουν ακόμη και τα 10.500 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειας και της καλλιεργούμενης έκτασης.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή protothema.gr