Αλέξανδρος Βέλιος: Κοκτέιλ ηρεμιστικών επίσπευσε τον θάνατό του

58

Από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων επήλθε ο θάνατος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν μετά την εκταφή της σορού.

Ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του.

Ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε εξαιτίας της ανίατης ασθένειας και επίσπευσε το μοιραίο. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι πήρε συνειδητά μεγάλη ποσότητα χαπιών που προκάλεσε τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την προαναγγελία από τον ίδιο τον Αλέξανδρο Βέλιο του θανάτου του αλλά και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε διαταχθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Αυτή ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στις 16 Σεπτεμβρίου είχε διαταχθεί η εκταφή της σορού του παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg