Ανακοίνωση του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας….

131

 

Με ανακοίνωση του ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι παρατείνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού μας (ΚΠΑ2), έως την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω προβλημάτων που προκύπτουν από τη μη εξοικείωση των πολιτών με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού, αλλά και ζητημάτων τεχνικής φύσης.

Ο ΟΑΕΔ, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, από τις 4 Ιανουαρίου του 2016, έχει θέση σε εφαρμογή την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών του Οργανισμού, μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής μας Πύλης και των ΚΕΠ.

Παράλληλα, είχε προβλεφθεί η εναλλακτική υποβολής αιτήσεων μέσω των Υπηρεσιών του Οργανισμού (ΚΠΑ2) για λόγους προσαρμογής στις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες, με προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης αυτής την 30.06.2016.

Επισημαίνεται ότι τα προβλεπόμενα για την υποβολή αιτήσεων μέσω των ΚΠΑ, των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ αφορούν στα εξής επιδόματα:

* Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)
* Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα
* Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης ανεργίας
* Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα Μητρώα Ανέργων
* Επίδομα Αποφυλακισμένων
* Ειδικό Βοήθημα λόγω επίσχεσης Εργασίας
* Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας
* Συμπληρωματικό Επίδομα Μητρότητας,
ενώ η ανανέωση των Δελτίων Ανεργίας εξακολουθεί να πραγματοποιείται μόνο μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής μας Πύλης ή των ΚΕΠ.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 

 

athensmagazine.gr