Αντιδράσεις για τα «λουκέτα» στα δημοτικά ιατρεία στην Αθήνα

82

 

 

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις για τα «λουκέτα» σε δημοτικά ιατρεία αλλά και για τις ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα σε όσα ακόμα λειτουργούν. «Σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν το κλείσιμο δημοτικών ιατρείων στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο. Εγκαλούν το δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη για τη στάση της δημοτικής Αρχής απέναντι στο πρόβλημα λειτουργίας σημαντικών κοινωνικών δομών.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί κάτοικοι στις γειτονιές της Αθήνας, που ζητούν να μην κλείσει το δημοτικό ιατρείο του 2ου Διαμερίσματος, το οποίο εξυπηρετεί ανασφάλιστους του Παγκρατίου και της Γούβας. Τα δημοτικά ιατρεία, όπως επισημαίνει και η Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος, προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε έχοντες ανάγκη, παρόλο που είναι υποστελεχωμένα -με λιγοστούς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό- και ταλαιπωρούνται από τραγική έλλειψη αναλώσιμων.
«Παραχωρούμε σε ΜΚΟ χώρους δημοτικούς και κλείνουμε τα δημοτικά ιατρεία!» επεσήμανε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη. Κάλεσε τον κ. Καμίνη να παρέμβει, σημειώνοντας: «Πρέπει το κλείσιμο να αποτραπεί! Είναι ανάγκη να λειτουργήσουν τα δημοτικά ιατρεία. Ήταν δέσμευσή σας!».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις αλλά οι παρεμβάσεις κοινωνικών φορέων οδήγησαν στο να ανοίξει εκ νέου το δημοτικό ιατρείο στο 5ο Διαμέρισμα, το οποίο βέβαια χρειάζεται να στελεχωθεί. Είναι αναγκαίο επίσης να ενταθούν οι διεκδικήσεις για διορισμούς, έστω και με εντεκάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ.
Μονιμότητα ζητούν υπάλληλοι καθαριότητας στα σχολεία
Παράλληλα, οξύνονται ημέρα με την ημέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαριστές και οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ώστε οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Αν και το ζήτημα αυτό ξεπερνά τον δήμο, αξίζει να επισημανθεί ότι υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όπως της Πάτρας, του Περιστερίου που υπερασπίζονται τις διεκδικήσεις τους.
Όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αυτή η κίνηση των δημοτικών συμβουλίων αποτελεί μέσο πίεσης στην κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ένα ακόμα πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι και το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων αυτών των εργαζομένων που αφορά τις σχολικές επιτροπές του δήμου, όπως και το ζήτημα της υπογραφής των συμβάσεων.
Όπως τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, «ακόμα υπάρχουν συμβάσεις που δεν έχουν υπογραφεί! Και αυτό είναι θέμα σημαντικό. Αφορά το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά πάνω από 200 εργαζομένων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην καθαριότητα στα δημόσια σχολεία της Αθήνας που πάνε τα παιδιά μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή tovima.gr