Αφουξενίδης : κ. Κασσαβέ …..δεν επιθυμώ να αποτελώ εμπόδιο στην προσωποκεντρική λειτουργία που έχετε …… Παραιτούμαι

70

 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης του Θεόφιλου Αφουξενίδη 

Προς Δήμαρχο Αχαρνών, κύριο Ιωάννη Κασσαβό,

Ενταύθα.

Κύριε Δήμαρχε,

Στις εκλογές του 2014, προσχώρησα στην παράταξή σας Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες με την δέσμευση από μέρους σας ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Δήμου μας και την πρόοδο των συνδημοτών μας. Ως ελάχιστο δείγμα αυτής της δέσμευσης συμφωνήσαμε να δρομολογηθούν και να επιλυθούν τρία βασικά και χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο μας. Για αυτά τα τρία προβλήματα είχα αρθρογραφήσει επανειλημμένως στον τοπικό Τύπο και αποτελούσε την δέσμευσή μου προς τους δημότες για την εκ νέου ανάμειξή μου στα κοινά.

Ως πρώτη δέσμευση, ήταν η άμεση έγκριση των μελετών και στη συνέχεια η κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων, για να απαλλαγεί ο Δήμος μας δια παντός από τις καταστροφικές πλημμύρες. Άλλωστε, αντίστοιχα έργα υλοποιούνται σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής μέσω ΕΣΠΑ.

Η δεύτερη δέσμευση, αφορούσε στην κατασκευή   πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε κάθε μεγάλη γειτονιά του Δήμου μας . Μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί καμία ενέργεια. Αντιθέτως, οι ήδη υπάρχουσες, κατ’ ευφημισμόν, παιδικές χαρές  βρίσκονται σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση για τους μικρούς μας συνδημότες.

Το τρίτο ζήτημα, αφορούσε την απόδοση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο μας. Μια καθαρά διοικητική πράξη, χωρίς κανένα οικονομικό βάρος έχει βαλτώσει και δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, με αποκλειστική δική σας ευθύνη. Η μη απόδοση των εγκαταστάσεων αυτών στερεί από τους συνδημότες μας και κυρίως από τη νεολαία του Δήμου μας αθλητικούς χώρους Ολυμπιακών προδιαγραφών που θα ζήλευε κάθε Δήμος.

Κύριε Δήμαρχε,

Αδιαμαρτύρητα δέχθηκα την απόφασή σας, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, να ΜΗΝ με ορίσετε αντιδήμαρχο οικονομικών, παρά μόνον να μου αναθέσετε τις «αρμοδιότητες»  της χρέωσης των εσόδων, της δημοτικής περιουσίας και της σύνταξης ισολογισμού – προϋπολογισμού. Κάθε συνδημότης μας, που γνωρίζει την επιστημονική μου γνώση και την επαγγελματική και αυτοδιοικητική μου εμπειρία, θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι αν μου είχαν ανατεθεί πλήρως τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Οικονομικών, ο Δήμος μας ενδεχομένως να είχε αποφύγει την πτώχευση.

Απ’ τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, με βάση τις «αρμοδιότητές» που μου είχατε αναθέσει, δηλαδή ουσιαστικά την χρέωση των εσόδων, με εντατικές προσπάθειες και υπό την επίβλεψή μου καταγράφηκαν και πιστοποιήθηκαν έσοδα άνω των 7 εκ. ευρώ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες προς εσάς οχλήσεις μου, ως αποκλειστικά υπεύθυνου και αρμόδιου για την είσπραξη των εσόδων αυτών, δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ.

Επίσης, από τον Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μου για σύγκληση της δημοτικής μας ομάδας για να συζητηθούν όλα τα μείζονα θέματα του Δήμου μας, πολύ δε περισσότερο αυτό της πτώχευσης, δεν το κάνατε ποτέ. Τέλος και κυριότερο, παρότι δεν ήμουν ουσιαστικά αντιδήμαρχος Οικονομικών και δεν έφερα καμία ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας,  εδώ και ένα χρόνο με συγκεκριμένες προτάσεις, σας προειδοποιούσα για το πώς θα αποφύγουμε την πτώχευση του Δήμου μας.

Οι ολιγωρίες και η απροθυμία ανάληψης πρωτοβουλιών από πλευράς σας οδήγησαν το Δήμο μας στην πτώχευση και στα αχαρτογράφητα νερά του Παρατηρητηρίου.

Κε Δήμαρχε,

Μετά από 2,5 χρόνια άοκνων προσπαθειών μου, για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, τόσο από την θέση που μου ανατέθηκε, όσο και από τις προτάσεις μου σε όλα τα συλλογικά όργανα του Δήμου, θεωρώ ότι δεν έχει υλοποιηθεί κανένας συμφωνημένος προγραμματικός στόχος και η συνεργασία μας ως εκ τούτου, παρά την υπομονή μου, απέβη άκαρπη. Είναι αυτονόητο, λοιπόν, ότι παραιτούμαι από τις «αρμοδιότητες» που μου έχετε αναθέσει και ανεξαρτητοποιούμαι απ’ την παράταξη Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες, καθώς δεν επιθυμώ να αποτελώ εμπόδιο  στην προσωποκεντρική λειτουργία που έχετε επιλέξει για το Δήμο μας.

Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Δήμο Αχαρνών από την θέση του δημοτικού συμβούλου με οδηγό μου, όπως πάντα, να είμαι χρήσιμος για τους συνδημότες μας και για την προκοπή του Δήμου μας.

Σας εύχομαι καλή τύχη.

Θεόφιλος Γ. Αφουξενίδης

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg