Βάλε σωστά το κόκκινο κραγιόν σου χωρίς να πασαλειφτείς….

324

 

 

Το κόκκινο κραγιόν κατά την εορταστική περίοδο, έχει την τιμητική του. Είναι κλασικό, κομψό και μπορεί να απογειώσει μια εμφάνιση. Ωστόσο πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να το απλώσουν ή πιστεύουν πώς δεν τους κολακεύει καθόλου. Λάθος!

Το μυστικό είναι να βρεθεί η σωστή απόχρωση του κόκκινου κραγιόν ώστε να «δέσει» με τον τόνο του δέρματος. Εδώ είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Χείλη λαμπερά και ενυδατωμένα

Προτού απλώσετε το κόκκινο κραγιόν στα χείλη βάλτε λίγο lip balm για ενυδάτωση. Είναι ότι πρέπει για ξηρά και σκασμένα χείλη, διαφορετικά το χρώμα δεν θα κρατήσει στα χείλη. Αφού το εφαρμόσετε καλά ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο για καλύτερο αποτέλεσμα.

Άλλο το πρωί άλλο το βράδυ

Ναι μεν το κόκκινο κραγιόν προσδίδει θηλυκότητα και κομψότητα, ωστόσο πρέπει να φορεθεί και τις κατάλληλες ώρες της ημέρας. Για τις πρωινές σας εμφανίσεις επιλέξτε ένα κόκκινο σε ματ υφή. Το βράδυ μπορείτε να γίνεται πιο τολμηρή γι’ αυτό προτιμήστε πιο έντονες αποχρώσεις με γεμάτη υφή που θα τα αναδείξουν. Σε περίπτωση που έχετε λεπτά χείλη αποφύγετε το βαθύ κόκκινο καθώς τα χείλη φαίνονται έτσι ακόμα πιο μικρά.

Περίγραμμα

Το κόκκινο κραγιόν θέλει πολύ σωστό περίγραμμα με μολύβι, είτε κοντά στο χρώμα των χειλιών σας, είτε ίδιο με την απόχρωση του κραγιόν που επιλέξατε. Σε κάθε περίπτωση μην κάνετε το λάθος να μεγαλώσετε τα χείλη σας, να βγείτε δηλαδή εκτός των φυσικών ορίων των χειλιών σας με το μολύβι. Για να κρατήσει μάλιστα περισσότερο μπορείτε να «γεμίσετε» το εσωτερικό του πλαισίου που φτιάξατε με το μολύβι των χειλιών.

Από την θεωρία στην πράξη

Απλώστε το κραγιόν σας όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Χρησιμοποιήστε καλύτερα ένα πινελάκι, διαφορετικά ξεκινήστε να το απλώνετε από το κέντρο των χειλιών σας. Μην φοβηθείτε να γίνετε πιο τολμηροί και να το απλώσετε και δεύτερη φορά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι πρωταγωνιστές είναι τα χείλη σας.

Μην παίζετε με τα μάτια σας

Το κόκκινο κραγιόν στα χείλη κάνει από μόνο του το μακιγιάζ πιο έντονο. Αφού λοιπόν έχετε σκοπό να αναδείξετε τα χείλη μην το παρακάνετε με το μακιγιάζ στα μάτια διότι το όλο σύνολο θα είναι υπερβολικό. Επιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη ή ουδέτερη σκιά ματιών στο άνω βλέφαρο και 1-2 στρώσεις μάσκαρα.

Extra λάμψη

Για ένα πιο λαμπερό look, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από το κραγιόν ένα διάφανο lipgloss. Διαφορετικά, μετά την εφαρμογή ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο και σβήστε την γυαλάδα

Κονσίλερ

Τέλος, πάρτε το κονσίλερ ή την πούδρα σας και ταμπονάρετε πάνω από το κραγιόν για να σβήσετε και να κρύψετε τις ατέλειες.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

Πηγή: Newsbeast