Βροχή τα συλλυπητήρια για τον ξαφνικό χαμό του Κώστα Κουτσομύτη!!!

63

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Κώστα Κουτσομύτη, που «άφησε τη σκηνοθετική του σφραγίδα στην ελληνική τηλεόραση» εκφράζει σε ανακοίνωσή της,  η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.
Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:

«Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει την βαθειά θλίψη της για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Κώστα Κουτσομύτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο Κώστας Κουτσομύτης με την ζωή του, το έργο και τη δράση του, υπήρξε ένα πρότυπο ανθρώπου και καλλιτέχνη. Με το επώνυμο δημιουργικό του έργο αναβάθμισε την ποιότητα των ελληνικών τηλεοπτικών σειρών, τόσο στην Δημόσια Τηλεόραση όσο και στην Ιδιωτική. Οι μεγάλες παραγωγές που σκηνοθέτησε έφεραν πάντα την προσωπική του υπογραφή.

Μετέφερε, με μεγάλη επιτυχία, στην τηλεοπτική οθόνη τα πιο γνωστά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κάνοντας τα γνωστά στο ευρύ κοινό.

Στους συναδέλφους της γενιάς του αλλά και της νεότερης γενιάς θα μείνει παρακαταθήκη το έργο του και όλοι θα θυμούνται την ευγένεια και την απλότητα του χαρακτήρα του.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ»

Συλλυπητήριο μήνυμα από Το Ποτάμι

«Στον Κώστα Κουτσομύτη οφείλουμε μερικές από τις καλύτερες τηλεοπτικές μας στιγμές- απ’ τις λίγες έτσι κι αλλιώς- που μας έκαναν να αγαπήσουμε την τηλεόραση. Ό,τι υπέγραφε όμως ο Κουτσομύτης ήταν διαμάντι. Ο Κώστας όμως δεν ήταν μόνο ένας σκηνοθέτης. ‘Hταν και ένας άνθρωπος που αγωνιούσε για την Ελλάδα και προσπαθούσε να βοηθήσει με τις προοδευτικές του ιδέες και τις δράσεις του. Τελευταία, μου έκανε τη μεγάλη τιμή να αποδεχθεί να τον προτείνω ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τον χρειαζόμασταν, τον χρειαζόταν και η τηλεόραση. Θα μας λείψει. Κουράγιο στην σύντροφο του Ρένα και στον γιo του Γιάννη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Νωρίτερα, τα θερμά  του συλλυπητήρια για τον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη είχε εκφράσει και ο υπουργός Πολιτσμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η ΝΔ για τον θάνατο του Κώστα Κουτσομύτη

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πολύ μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Κώστα Κουτσομύτη. Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ένας πρωτοπόρος σκηνοθέτης, ο οποίος κατάφερε, με την ιδιαίτερη ευαισθησία και την ιστορική ακρίβεια που διέκρινε τις δουλειές του, κυρίως στην τηλεόραση, να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην Τέχνη.

Αναμφίβολα η δημιουργία του συνδέθηκε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό με την τηλεόραση. Την αγάπησε και την αντιμετώπισε με τον ίδιο σεβασμό και αγάπη, όπως και τον κινηματογράφο, και κατάφερε να μεταφέρει στη μικρή οθόνη, με πολύ μεγάλη επιτυχία, εμβληματικά λογοτεχνικά έργα που λάτρεψε το τηλεοπτικό κοινό.

Απλοί άνθρωποι γνώρισαν και αγάπησαν μεγάλους Έλληνες συγγραφείς με τη συμβολή του Κώστα Κουτσομύτη. Εργάστηκε με πείσμα, αφοσίωση και σπάνια ποιότητα, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της εφήμερης επιτυχίας. Και άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη, ανοίγοντας τους δικούς του ξεχωριστούς δρόμους.

Ο Κώστας Κουτσομύτης θα μας λείψει. Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

  star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here