“Βόμβα” Σκουρλέτη για τη ΔΕΗ: Η κυβέρνηση να αντιταχθεί στον κανιβαλισμό

103

– Άρθρο “φωτιά” του υπουργού Εσωτερικών κατά της πώλησης μονάδων ΔΕΗ
– Κάνει λόγο για επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ και καλεί την κυβέρνηση να αντιταχθεί
– Κατηγορεί τους δανειστές πως αγνοούν ό,τι είχε συμφωνηθεί μέχρι την πρώτη αξιολόγηση
– Κάνει λόγο για επίθεση με στόχο την περιουσία της ΔΕΗ και σκοπό να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές στα χέρια ευρωπαϊκών και εγχώριων συμφερόντων
– Δεν διευκρινίζει αν θα καταψηφίσει ή όχι

Σαφέστατες αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική παίρνει για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Και ενώ για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση η κυβέρνηση φαίνεται να συμφωνεί στην απαίτηση των δανειστών να πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ, το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε… αντίσταση.

«Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ» είναι ο τίτλος άρθρου του Πάνου Σκουρλέτη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τους δανειστές πως σκοπός τους είναι να εξευτελίσουν τη ΔΕΗ και να την πουλήσουν, έναντι εξευτελιστικών τιμών, σε ευρωπαϊκά και εγχώρια συμφέροντα.

«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση, συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας, επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;», αναρωτιέται και δίνει ο ίδιος την απάντηση.

«Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg