Για την εκκαθάριση έως 10 τραπεζών ετοιμάζεται η SRB

77

H SRB προκήρυξε διαγωνισμό της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ για λογιστικές, χρηματοοικονομικές και νομικές συμβουλές οι οποίες ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση τραπεζών την περίοδο 2016-2020.
H νέα ευρωπαική αρχή (SRB) που από την 1η Ιανουαρίου έχει αναλάβει το έργο της εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών διαθέτει κεφάλαια για την εκκαθάριση έως 10 ιδρυμάτων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.H SRB προκήρυξε διαγωνισμό της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ για λογιστικές, χρηματοοικονομικές και νομικές συμβουλές οι οποίες ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για την εκκαθάριση τραπεζών την περίοδο 2016-2020.

Πηγές από την αγορά εκτιμούν πως αυτού του είδους οι συμβουλευτικές υπηρεσίες κοστίζουν μεταξύ 400.000-500.000 ευρώ για μια μεσαίου μεγέθους τράπεζα και ως εκ τούτου η SRB θα μπορεί να προχωρήσει στην εκκαθάριση οκτώ έως δέκα τραπεζών.

Εκπρόσωπος της SRB επιβεβαίωσε τα μεγέθη του διαγωνισμού. Παράλληλα τόνισε το συγκεκριμένο ποσό δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως πρόβλεψη για τον αριθμό των τραπεζών που θα εκκαθαριστούν μέχρι το 2020.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here