Δείτε την καντίνα στην Ειδομένη που κάνει λειτούργημα!!! Πουλάει… (PHOTO)

99

 

Μία ξεχωριστή πόλη έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων αφού στην Ειδομένη είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 12.000 άτομα τα οποία περιμένουν να φύγουν από την χώρα.

Εκεί η ελληνική επιχειρηματικότητα βρήκε μία ευκαιρία, καθώς μία καντίνα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή και κάνει χρυσές δουλειές. Μπορεί τα σημεία όπου πωλούνται τα άκρως απαραίτητα σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης να είναι αρκετά ωστόσο σύμφωνα με την Espresso υπάρχει ο Λάζαρος Ούλης ο οποίος δηλώνει πως πουλάει έως και 3.000 σάντουιτς την μέρα.

«Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που φέρνουν φαγητό, αλλά οι άνθρωποι εδώ το πετάνε γιατί φοβούνται την ύπαρξη χοιρινού κρέατος λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Εμείς τους κάνουμε σάντουιτς με ψωμί και πατάτες», λέει μιλώντας στην Espresso ο κ. Λάζαρος. «Δίνουμε τα σάντουιτς 2 ευρώ και από 1 με 1,5 τον καφέ και το τσάι. Οταν βλέπω, όμως, ότι κάποιος έχει ανάγκη, δεν παίρνω χρήματα», λέει ο ιδιοκτήτης της καντίνας.

kantina-eidomeni-1-1010

«Από τον δήμο μού είπαν ότι κάνω λειτούργημα. Οι ίδιοι δεν μπορούν να μου δώσουν κάποια συγκεκριμένη άδεια, αλλά μου είπαν πως αν φύγουμε από εδώ, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ρημάξουν το χωριό για να βρουν κάτι να φάνε» λέει ένας άλλος ιδιοκτήτης καντίνας ο Στέφανος.

Από την πλευρά του ένας παραγωγός, ο Τάσος Καραφουλίδης που πουλάει ντομάτες, λεμόνια και μήλα λέει: «Ηρθα από την Σκύδρα Πέλλας να πουλήσω φρούτα και σαλάτες. Τα δίνουμε 1 ευρώ το κιλό. Οταν μαθαίνουν την τιμή, οι άνθρωποι παθαίνουν πλάκα, αφού μας λένε ότι κάποιοι τους ζητούν 2 και 3 ευρώ».

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

athensmagazine.gr