Δρομολογείται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Λίμνη Άνω Λιοσίων.

110

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας- Δήμου Φυλή
Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Λίμνης Άνω Λιοσίων θα συμβάλει ένα νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που δρομολογήθηκε, πρόσφατα, από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Φυλής.
Με την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) μεταξύ της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στις 27 Ιουνίου 2015, θα αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα σε μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται από το Πανόραμα και τη Λεφάντω και φτάνει μέχρι τη συμβολή των οδών Πηνειού-Αιγαίου Πελάγους-Ευαγγελιστρίας.
Το έργο θα δημοπρατηθεί, με βάση τη μελέτη που έχει συνταχθεί, από το Δήμο Φυλής.
Εξάλλου στη φάση της έγκρισης βρίσκεται και ένα δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία των Άνω Λιοσίων και αφορά στις περιοχές του Πανοράματος και του Αη Γιώργη.
Ο προϋπολογισμός του δεύτερου έργου είναι επίσης 5 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων.
«Κατορθώσαμε να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και δρομολογήσαμε μέσα σε οκτώ μήνες την κατασκευή δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, απόλυτα αναγκαίων για τα Άνω Λιόσια. Ευχαριστώ την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συμβολή τους. Ευχαριστώ επίσης τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής οι οποίες προσπαθούν καθημερινά για να προχωρήσουν τα έργα που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής όλων μας» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg