Είστε Έγκυος ??? Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε τις ημέρες των γιορτών

65

 

ΌΧΙ ΚΟΥΡΑΣΗ

Όταν πηγαίνει για ψώνια, η όταν κάνει δουλειές στο σπίτι, σε περίπτωση που έχει πονάκια στην κοιλιά, ή όταν έχει συσπάσεις να σταματάει και να ξεκουράζετα, μας λέει ο κ. Φαρμακίδης.« Μπορεί να κάνει πολλές δουλειές καθιστή, δεν χρειάζεται να είναι όρθια, ώστε να την πονέσουν τα πόδια ή η μέση. Εκείνο που μπορεί επίσης να κάνει είναι κάθε τόσο να ξεκουράζεται, να ξαπλώνει στα αριστερά της για δέκα δεκαπέντε λεπτά. Εκείνο το οποίο δεν θέλουμε είναι να καθαρίσει όλο το σπίτι, να κάνει δέκα ώρες ψώνια η να κάνει ρεβεγιόν και να ετοιμάσει η ίδια τα πάντα. Αυτά δεν τα θέλουμε. Είναι καιρός να είναι εκείνη η πριγκίπισσα και όλοι οι άλλοι να κάνουν τις δουλειές στις γιορτές και εκείνη να το απολαμβάνει».

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Οι πολύ κλειστοί χώροι δεν που είναι πολύς κόσμος και καπνίζει, δεν ενδείκνυνται για μία έγκυο, γιατί το παθητικό κάπνισμα είναι το ίδιο με το ενεργητικό κάπνισμα, επισημαίνει ο κ. Φαραμακίδης.« Εάν είναι σε κάποιο σπίτι καλόν είναι οι συνδαιτημόνες να σεβαστούν την έγκυο γυναίκα και να μην καπνίζουν. Αν κάποιος είναι κρυωμένος να μείνει μακριά της και φυσικά να μην τη χαιρετίσει, να μην τη φιλήσει. Εάν δεν μπορεί να τα εξασφαλίσει αυτά καλύτερα να καθίσει σπίτι της για να γιορτάσει οικογενειακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΣΑΛΩΜΑ

Ο χορός βεβαίως επιτρέπεται για μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, ωστόσο ο χορός ο σιγανός, όχι η σούστα εξηγεί χαριτολογώντας ο κύριος Φαρμακίδης κι εφιστά την προσοχή για τις αρθρώσεις« Οι αρθρώσεις επειδή είναι πολύ ευλύγιστες και μπορεί να γίνει κάποιο στραμπούληγμα, θα πρέπει να μην φοράει τακούνια μία έγκυος και γενικότερα στην εγκυμοσύνη προτιμώνται τα χαμηλά παπούτσια».

 

ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ

Το αλκοόλ φυσικά και μπορεί να βλάψει το μωρό αν η μητέρα πιει πάρα πολύ. Ωστόσο ένα ποτηράκι κρασί είναι ακίνδυνο λέει ο κύριος Φαρμακίδης.«Όσον αφορά το φαγητό δεν πρέπει να φάει πολύ για να μη βαρυστομαχιάσει, να μην φάει καυτερά, πιπεράτα ή οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει εντερικά προβλήματα και επίσης να φάει πολύ καλά πλυμένα τα λαχανικά και τις σαλάτες. Αν είναι διαβητική η έχει ζάχαρο να προσπαθήσει να μην φάει πολλά γλυκά. Αυτό που κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι τα αναψυκτικά δημιουργούν πρόβλημα στο μωρό λόγω του ανθρακικού είναι μύθος. Βεβαίως η κόκα κόλα έχει κάποια συστατικά που είναι βλαβερά, ωστόσο πάντα παίζει ρόλο και η ποσότητα που καταναλώνονται τα αναψυκτικά».

 

ΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ 12-33Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ

Τα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια επιτρέπονται από τη 12 έως την 33η εβδομάδα της κύησης τονίζει ο κύριος Φαρμακίδης, επισημαίνει ωστόσο ότι αν η πτήση είναι μικρής διάρκειας μπορεί να γίνει και στην αρχή της εγκυμοσύνης. «Αν η έγκυος ταξιδεύει αεροπορικώς και το ταξίδι είναι πάνω από μια, μιάμιση ώρα να σηκώνεται στο διάδρομο να κάνει καμιά βόλτα ή τις ασκήσεις που κάνουμε , για να μην πάθει καμία θρόμβωση η πρηστούν τα πόδια της. Το ίδιο πρέπει να κάνει αν ταξιδεύει και με αυτοκίνητο, κάθε μία μιάμιση ώρα».

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here