Εκλογές Ν.Δ. όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!!!

69

 

 

Οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ – Τα αποτελέσματα και η εκλογική διαδικασία

Σε «εκλογικό πυρετό» βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που εντείνονται οι διεργασίες, για να είναι όλα έτοιμα για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Το αξίωμα του αρχηγού της Νέα Δημοκρατία διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Ευ. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής Α’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά το 2009, η ΝΔ θα εκλέξει πρόεδρο με απευθείας ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους της. Στην εσωκομματική αυτή διαδικασία που θα αναδείξει τον 9ο κατά σειρά πρόεδρο στην 41χρονη ιστορία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχει κάθε Έλληνας πολίτης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή κάθε πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου με βάση το νόμο.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Η κατανομή των εκλογικών τμημάτων ανά την Ελλάδατα ακριβή σημεία σε όλους τους νομούς της χώρας και οι διευθύνσεις τους είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ, όπως επίσης και οι αντίστοιχες πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού σε Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Κύπρο.

Ο ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα την ημέρα των εκλογών καθώς με το online σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας από την ΚΕΦΕ διαφυλάσσεται το αδιάβλητο από τυχόν διπλοψηφίες κλπ. Η διαδικασία θα διεξάγεται με ευθύνη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ενώ κατά νομούς την αντίστοιχη ευθύνη θα έχουν οι νομαρχιακές εφορευτικές επιτροπές της ΝΔ.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 Newsbomb.gr