ΕΡΧΟΝΤΑΙ Οικονομικοί Έλεγχοι μιας βδομάδας για 15 χρόνια !!!!

71

Τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για επέκταση του ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας, από 10ετία που ισχύει σήμερα, προωθεί η κυβέρνηση στην προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής. Στόχος μάλιστα είναι οι έλεγχοι να ολοκληρώνονται σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Τον προσανατολισμό αυτό της κυβέρνησης επιβεβαίωσε κυβέρνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι.

Ο ίδιος έβαλε τέλος στα σενάρια μεγάλων εκπτώσεων σε όσους αποκαλύψουν οικιοθελώς αδήλωτα κεφάλαια, μιλώντας για φορολογικό συντελεστή έως και 40% και έκπτωση μόνο σε όσους επενδύσουν σε ακίνητα.

Ειδικότερα, αναφερόμενο στην λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, σημείωσε ότι για την αξιοποίησή της είναι καθοριστική η ψήφιση των διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Το νομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί, ότι είχε ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών, από το τέλος του προηγούμενου έτους αλλά δεν έχει ακόμη προωθηθεί λόγω των ενστάσεων των θεσμών, οι οποίοι, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, θεωρούν ότι οι προτάσεις του υπουργείου «ήταν αρκετά φιλόδοξες».

Εκφράζοντας πάντως την προσωπική άποψή του το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι το νέο πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας θα πρέπει να προβλέπει υψηλό φορολογικό συντελεστή της τάξης του 30-40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση φόρου μόνο για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Επίσης, κατά τον ίδιο, για να αποδώσει καρπούς η αυτοκαταγγελία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί παράλληλα το νέο περιουσιολόγιο, αλλά και να αγοραστούν και άλλα CD με φορολογούμενους που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg