
Γρήγορο Γλυκάκι για τις γιορτές με Μήλα-Σιμιγδάλι-Αμύγδαλα….Θα ξετρελαθείτε !!!
Υλικά
7 μήλα (μπορείτε να προσθέσετε μερικές φράουλες ή μούρα)
50 γρ. σιμιγδάλι χονδρό + 2 κ.σ. επιπλέον για τα μήλα
120 γρ. καστανή ζάχαρη + 3 κ.σ. επιπλέον, για τα μήλα
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, κρύο και λίγο επιπλέον για το πυρέξ
80 γρ. αλεύρι
50 γρ. βρώμη
50 γρ. αμύγδαλο, χονδροκομμένο
2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαριφαλόκαρφα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους, τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. σιμιγδάλι και 3 κ.σ. ζάχαρη και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ σε παχιά στρώση.
2 Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα, ώσπου να σχηματιστεί ένα «τρίμμα». Το απλώνουμε χωρίς να το πιέσουμε πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 30 – 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
3 Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό σκέτο, με σαντιγί, παγωτό, custard cream ή με σιρόπι καραμέλας.
Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας
Πηγή tovima.gr