Η ανάρτηση της Αννας Διαμαντοπούλου για το δικαίωμα στην… ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ??? (PHOTO)

46

 

Η απόφαση του Αλέξανδρου Βέλιου να προχωρήσει σε ευθανασία έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη. Την Δευτέρα έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο: “Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία”.

Η πρώην υπουργός, Αννα Διαμαντοπούλου έκανε μια ανάρτηση στο facebook για το θέμα αυτό γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Mία εκδήλωση συναισθηματικά φορτισμένη, από έναν άνθρωπο που βιώνει το πρόβλημα και πάλεψε με το δίλημμα, για ένα θέμα όπως η ευθανασία, που προβληματίζει αιώνες τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ιατρική και τη νομική επιστήμη.
Μερικές χώρες όπως η Ελβετία, η Ολλανδία κλπ, έχουν βρει μία λύση στο ζήτημα με τα υπέρ και τα κατά. Στη χώρα μας το δίκαιο δεν επιτρέπει αντίστοιχες λύσεις.
Ερωτήματα ζητούν απάντηση μέσα από έναν νηφάλιο, ευρύ κοινωνικό και επιστημονικό διάλογο και προβληματισμό. Πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στο δικαίωμα του ανθρώπου να ορίζει το θάνατο του και τον τρόπο που θέλει να πεθάνει ή να ζήσει και στην υποχρέωση της κοινωνίας να προστατεύει το δικαίωμα στη ζωή; Πότε υπερισχύει το αξιοπρεπές τέλος απέναντι στις ηθικές, θρησκευτικές αναστολές και την ιατρική;
Πριν από δύο μήνες και πριν προκληθεί η ανακίνηση του θέματος της ευθανασίας, πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ευθανασία: δικαίωμα στον θάνατο;»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   newsit.gr