Η λέξη που μπορεί να κάνει την σχέση σου να διαρκέσει περισσότερο !!!

84

 

 

Αυτό που -συνήθως- ξεχνάμε να λέμε ο ένας στον άλλον μετά από λίγο καιρό

Ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε ότι οι άνθρωποι καταστρέφουν τον έρωτα προσπαθώντας να τον κάνουν να διαρκέσει περισσότερο, μία άποψη που όσο απόλυτη κι αν ακούγεται κρύβει μεγάλες δόσεις αλήθειας. Ωστόσο, αυτή η πληρότητα που νιώθεις όταν είσαι ερωτευμένη είναι τόσο δυνατή και σαρωτική που οι περισσότεροι θέλουμε να την κάνουμε να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται.

Ε λοιπόν το κλειδί είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο και να δείξεις στον άλλον ότι εκτιμάς τις μικρές κινήσεις που κάνει για σένα και την σχέση σας και φυσικά να μην ξεχνάς να λες “ευχαριστώ”. Για την ακρίβεια, μία σειρά από έρευνες, απέδειξαν ότι όσο πιο ευγνώμων νιώθεις για τα μικρά πράγματα που κάνει για σένα ο φίλος σου (και αντίστοιχα εκείνος για όσα κάνεις εσύ), τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες η σχέση σας να μείνει αναλλοίωτη, χωρίς τις προστριβές και τις φθορές που φέρνει ο χρόνος, ακόμα και για εννέα μήνες μετά.
Τα ζευγάρια που δείχνουν να εκτιμούν τις μικρές κινήσεις του συντρόφου τους (όπως όταν ο ένας  βοηθάει τον άλλον να τακτοποιήσει τα ψώνια του σούπερ-μάρκετ ή όταν φέρνει σε ανύποπτο χρόνο το αγαπημένο σας γλυκό) βοηθάει και τις δύο πλευρές να αισθάνονται ικανοποιημένες και πλήρεις. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις, ήταν ότι το πιο σημαντικό δεν είναι πόσο συχνά ένας από τους δύο φροντίζει ή κάνει μία γλυκιά κίνηση προς τον άλλον, αλλά πόσο ευγνώμων ανέφερε ότι ένιωθε ο αποδέκτης γι’ αυτήν.

Πηγή: self.com

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας