Η Πόλα Ρούπα προσπάθησε να πάρει όπλο αστυνομικού μέσα στη ΓΑΔΑ!

55

– Όλα έγιναν στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη
– Προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού και στη συνέχεια επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει
– Περιέγραψε η ίδια στο δικαστήριο πως βιαιοπράγησε κατά αστυνομικών και “υποσχέθηκε” όταν αποφυλακσιστεί να τους “ξεριζώσω την καρδιά”

Ένα άγνωστο περιστατικό από τις πρώτες ώρες της σύλληψης της Πόλας Ρούπα στην 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, έρχεται στο φως. Και μάλιστα μόλις μια μέρα μετά το νέο μανιφέστο της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη κατά τη διάρκεια της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα που συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η Πόλα Ρούπα επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που τη φρουρούσαν μέσα στη ΓΑΔΑ, τις πρώτες ώρες μετά τη σύλληψή της τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το vima.gr.

«Αρπαγή όπλου από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής επιχείρησε η Πόλα Ρούπα. Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη ανέφερε ακόμη στους αστυνομικούς ότι ετοίμαζε τη δολοφονία τους», ανέφερε, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το περιστατικό έρχεται στο φως μετά τα όσα είπε η ίδια η Πόλα Ρούπα στο δικαστήριο την Τρίτη (17.01.2017): «(…)έγινε σειρά παραβάσεων και συνέχεια τους έβριζα για όσα έκαναν στο παιδί. Βιαιοπράγησα ενώπιον αστυνομικών όταν είδα να διαλύουν το χέρι της συγκρατούμενής μου… Χτύπησα αστυνομικό, έκανα απόπειρα να χτυπήσω και τον επικεφαλής, απείλησα και την αρμόδια εισαγγελέα και τους είπα ότι όσα χρόνια κι αν περάσω στη φυλακή θα βγω και θα τους ξεριζώσω την καρδιά γι’ αυτό που έκαναν στο παιδί μου».

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επίσης επικαλείται το δημοσίευμα, ανέφεραν ότι «το βασικό επεισόδιο στην Αντιτρομοκρατική υπήρξε στο χώρο αναμονήςτην ώρα που έτρωγαν επιτηρούμενες οι δύο κρατούμενες. Η Πόλα Ρούπα φέρεται να ζήτησε να δει ανώτερους αξιωματικούς διαμαρτυρόμενη για την “ομηρία” του παιδιού της που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Τμήμα Ανηλίκων σε άλλον όροφο του ίδιου κτιρίου.

Οι αξιωματικοί που εισήλθαν της εξήγησαν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος το ανήλικο παιδί να βρισκόταν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, αφού εκεί βρίσκονταν μόνο οι κατηγορούμενοι για αδικήματα. Καθώς και ότι είχαν κινηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

Το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, φανερά εκνευρισμένη, είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι σχεδίαζε τη δολοφονία τους. Όμως σχεδόν αμέσως μετά έκανε μία προσπάθεια να αφαιρέσει τσαντάκι που είχε κάποιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με το σκεπτικό ότι εκεί μπορούσε να έχει το υπηρεσιακό όπλο. Όμως ο αστυνομικός, που είχε μεριμνήσει για κάθε ενδεχόμενο και δεν είχε το όπλο μαζί του, απέφυγε την κίνησή της και της ανέφερε ότι δεν είχε κανένα όπλο μαζί του. Εκείνη τη στιγμή η κρατούμενη επιχείρησε να του ρίξει γροθιά στο πρόσωπο και τον χτύπησε ελαφρά. Ακολούθησαν αντεγκλήσεις περί επαναστατικών ενεργειών και… ανακόλουθων ενεργειών στην οποία ενεπλάκησαν η Κωνσταντίνα Α. όπως και άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες».

Σύμφωνα με αστυνομικούς, η Πόλα Ρούπα αρνιόταν επί ώρες να μπει στον χώρο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ κατά τη διάρκεια της πρώτης διανυκτέρευσής της στο κτίριο.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg