Η Φαντασμαγορική Γιορτή της Γυμναστικής έχει τη σφραγίδα «Cosmogym 2016» !!! (PHOTO+VIDEO)

37

Πρόκειται για το Cosmogym 2016 (21 – 26 Ιουνίου), στο οποίο δίνουν ραντεβού 6.380 αθλητές, όλων των ηλικιών.

Αθλητικοί σύλλογοι, Δήμοι, σχολεία, Πανεπιστήμια αλλά και ελεύθερες ομάδες χορού που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους και τις ικανότητές τους μπροστά σε κοινό θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση που φέτος ξεπερνά κάθε ρεκόρ συμμετοχής.

Ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου, της μεγαλύτερης ημέρας στο χρόνο αρχίζει η μεγαλύτερη σε συμμετοχές διοργάνωση σε κλειστό γήπεδο στην Ελλάδα, στο Περιστέρι.

Ενόργανη, ρυθμική, ακροβατική, αεροβική, τραμπολίνο, μοντέρνος και κλασσικός χορός, τζαζ, φολκλόρ, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής ή όχι, με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα και ό,τι άλλο είδος κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης υπάρχει είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα προγράμματα που συμμετέχουν στο Cosmogym.

«Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Μπορούμε να δούμε ομάδες μικρών παιδιών που θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους έως και ομάδες αποτελούμενες από μεγαλύτερους σε ηλικία, για παράδειγμα μια ομάδα από Κ.Α.Π.Η.”, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Cosmogym 2016 Συμεών Σκουτέρης.

Η είσοδος στο Cosmogym είναι δωρεάν και όσοι προσέλθουν στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας “Γεώργιος Στεφανόπουλος” στο Περιστέρι θα έχουν την ευκαιρία την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί να παρακολουθήσουν και τους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής “Special Olympics Hellas” όπου θα λάβουν μέρος περίπου 30 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

«Όπως έχουμε ανακοινώσει φέτος το Cosmogym είναι αφιερωμένο στα Special Olympics Hellas και επιθυμία μας είναι να σχεδιάσουμε και άλλες δράσεις ώστε να προβληθεί το έργο τους, το οποίο είναι πραγματικά θαυμαστό», πρόσθεσε ο κ. Σκουτέρης.

Το Cosmogym συνεργάζεται με μια άριστα καταρτισμένη Πανεπιστημιακή Επιτροπή, η οποία έχει συντάξει τον κώδικα βαθμολογίας των προγραμμάτων και κάθε χρόνο τον προσαρμόζει, αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τα αποτελέσματα, ώστε οι βαθμολογίες να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικές και αξιόπιστες.

Την Πανεπιστημιακή Επιτροπή της διοργάνωσης συγκροτούν οι:

– Ελιζάνα Πολλάτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
– Κωνσταντίνα Καραδήμου, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, ΣΕΦΑΑ – Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
– Ελένη Δούδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΣΕΦΑΑ – Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
– Όλγα Κούλη, Επίκουρος Καθηγήτρια, ΣΕΦΑΑ – Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
– Ολύβια Δόντη, Επίκουρος Καθηγήτρια, ΣΕΦΑΑ – Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεθνής Κριτής ενόργανης γυμναστικής
– Έφη Πανταζίδου, ΚΦΑ π. Διδάσκουσα Ρυθμική Γυμναστική, ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών – Διεθνής Κριτής ρυθμικής γυμναστικής,
– Όλγα Δελιάκη, ΚΦΑ Διδάσκουσα Ενόργανη Γυμναστική, ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
– Κάτια Σαβράμη, Επίκουρος Καθηγήτρια – Πανεπιστημίου Πατρών

Χορηγός Επικοινωνίας Live Αναμετάδοση & Βιντεοσκόπηση Focus Web TV

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας