Θερινό Σχολείο για Χαρισματικούς μαθητές και στην Αθήνα

65

 

Το καλοκαίρι του 2016 θα λειτουργήσει στην Αθήνα το πρώτο Θερινό Σχολείο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά. Πρόκειται για θερινό σχολείο του Center for Talented Youth (CTY) που διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Κολέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης και έως τώρα λειτούργησε μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητές τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες μετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, τα οποία πραγματοποιούνται σε 30 camps σε όλον τον κόσμο και επιπλέον 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε online μαθήματα.

Το CTY Greece του Κολεγίου Ανατόλια ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το Κέντρο, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Τα προγράμματα που παρέχει είναι διαδικτυακά, μονοήμερα ή Σαββατοκύριακου και θερινά, και τα μαθήματα γίνονται από εκπαιδευτικούς καταρτισμένους στη διαδραστική διδασκαλία.

Τα Θερινά Σχολεία μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν αποκλειστικά στο Κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Φέτος, για πρώτη χρονιά το Θερινό Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 26 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου και απευθύνεται σε μαθητές από Γ΄ έως και Στ΄ Δημοτικού που έχουν πετύχει στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου του CTY Greece. Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες διεξάγονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και διαρκούν επτά ώρες κάθε ημέρα.

Προκειμένου να συμμετάσχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα του Κέντρου -μεταξύ των οποίων και το Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές από Γ΄-Στ΄ Δημοτικού στην Αθήνα- θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του Κέντρου που διεξάγονται κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι μαθητές αξιολογούνται με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων (SCAT) και (STB) που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του πανεπιστημίου του Johns Hopkins. Για τα τεστ δεν χρειάζεται προετοιμασία. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ ή και τα δύο αν επιθυμεί. Οι εγγραφές για τις εξετάσεις στην Αθήνα ολοκληρώνονται στις 3 Φεβρουαρίου. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 13 Φεβρουαρίου. Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.cty-greece.gr/el Πληροφορίες και στα 2310-332.625, 398.253.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή kathimerini.gr