Θρήνος στη σελίδα του ακτιβιστή Τζανέτου Αντύπα στο facebook – Πέθανε στα 47 του χρόνια

65

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 47 μόλις χρόνια του ο γνωστός ακτιβιστής και πρόεδρος της Praxis, Τζανέτος Αντύπας. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ και θλίψη στους φίλους και τους συνεργάτες του, που από νωρίς το πρωί έχουν κατακλύσει με μηνύματα αγάπης και αποχαιρετισμού το προφίλ του στο facebook. O Tζανέτος Αντύπας έφυγε σύμφωνα με το iatropedia, νικημένος από τον καρκίνο και παρά το τεράστιο κοινωνικό του έργο όλοι λένε ότι είχε ακόμα πολλά να δώσει.


Ανάμεσα στους φίλους που τον αποχαιρέτησαν ήταν και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος :

“η σκέψη μου σήμερα είναι με τον αγαπημένο μου Τζανέτο Αντύπα. Εναν αγωνιστή του καλού της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, που τύχη αγαθή ένωσε τους δρόμους μας εδώ και πολλά και πέτρινα χρόνια. Απ το μετερίζι της Praksis μιας γενναίας προσπάθειας ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου η συναρπαστική προσπάθεια ενός μαέστρου που διευθύνει καθημερινά ακούραστα εξαντλητικά και προσωπικά, αλλά και εμπνέει εκατοντάδες άλλους, προκειμένου χιλιάδες συνανθρωποί μας να βρίσκουν κοντά στην προσπάθεια αυτή, κατανόηση αγάπη ιατρική φροντίδα φάρμακα στέγη τροφή υγεία δουλειά προστασία ίαση σεβασμό κι αποδοχή ανεξάρτητα από φυλή φύλο θρησκεία επάγγελμα ερωτικό προσανατολισμό και κατάσταση υγείας.
Πλάι στο κρεβάτι του πόνου του γενναίου κι αγαπημένου αυτού ακτιβιστή ας μαλακώσει η αντάρα, ας ξεχωρίσει η ποιότητα κι ας γιγαντώσει η δέσμευση για συνέχεια του σπουδαίου έργου του ίδιου και των συνεργατών του.
LOVE and RESPECT

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 15:30 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού, στον Ιερό Ναό Αγ. Γερασίμου (Λεωφόρος Σχιστού 102-104, Κερατσίνι – Αμφιάλη, ΑΤΤΙΚΗ)

Ποιος ήταν ο Τζανέτος Αντύπας

Τελείωσε το 3o Γενικό Λύκειο Πειραιά. Το 1987 εισήχθη στο ΤΕΙ Αθήνας στη Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης. Μπήκε πρώτος σε σειρά κατάταξης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Οικονομικό Τμήμα με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Οικονομικά της Υγείας».
Ήταν υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο διδακτορικής έρευνας «Total Quality Management στις Μ.Κ.Ο.». Ήταν πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Εκπαιδευτικών Στελεχών Συνοδευτικών Υπηρεσιών και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Ξεκίνησε το 2000 ως Διευθυντής Αποστολών των «Γιατρών χωρίς Σύνορα Ελλάδος». Το 2004 εργάστηκε ως υπεύθυνος ελληνικών προγραμμάτων (προγράμματα της διπλανής πόρτας) και ως υπεύθυνος για τη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Από το Νοέμβριο του 2004 έως σήμερα είναι Πρόεδρος στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS. Με δράσεις εθνικής εμβέλειας και διακρατικές συνεργασίες, είχε πάντα στόχο την καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών ομάδων. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ανθρωπιστικά προγράμματα, είχε προβεί στη δημιουργία πολυιατρείων, κινητών ιατρείων, κινητών μονάδων εξέτασης ηπατίτιδας C και HIV, κέντρα ημέρας αστέγων.
Η Μ.Κ.Ο. στελεχώνεται από 120 εργαζόμενους και 580 εθελοντές. Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασία με το Τμήμα Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διδάσκει στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Χαροκόπειο, το ΕΚΠΑ και το ΠΑνεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS ήταν προσωπικό του δημιούργημα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα διείσδυσε στην ελληνική κοινωνία και αποτύπωσε πολύ γρήγορα το στίγμα της. Μετρά 45.000 ωφελούμενους ετησίως. Υποστηρίζεται κατά 80% από ιδιωτικούς πόρους και κατά 20% από ευρωπαϊκά ή συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα
Άρθρα του σχετικά με την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο. Επιπλέον έχουν εκπονηθεί αρκετές μελέτες σχετικά με το ερευνητικό πεδίο δράσης της PRAKSIS.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg