Ιταλία: Θαύμα στα συντρίμμια! Βρέθηκαν ζωντανοί έξι άνθρωποι!

95

– Έξι άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano
– Ανασύρθηκε ήδη μια γυναίκα και μεταφέρεται στην Πεσκάρα – Προσπάθειες να απεγκλωβιστούν άλλοι πέντε ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι!
– Τους βρήκαν κάτω από όγκους παγωμένου χιονιού! Είχαν βρεί καταφύγιο κάτω από μια οροφή που υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να μπορούν να αναπνεύσουν!

 

Ένα κοριτσάκι συμπεριλαμβάνεται στους έξι επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Rigopiano, έξω από την Πεσκάρα. Μια γυναίκα, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, μόλις απεγκλωβίσθηκε και μεταφέρεται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Πεσκάρα, ενώ στην συνέχεια, με μεγάλη προσοχή, πρόκειται να απεγκλωβισθούν και οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι. Πρόκειται για τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί διότι έμειναν στον χώρο κάτω από μια οροφή όπου υπήρχε αρκετό οξυγόνο για να αναπνέουν.

Ζωντανοί από τα συντρίμμια του ξενοδοεχείου έχουν ανασυρθεί πλέον τρεις άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και 4 νεκροί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες, ένας εξ αυτών πρώην δήμαρχος της περιοχής, είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

πηγη φωτο: REUTERS

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg