«Κάνε» την… ζυγαριά σου να μην δείξει ξανά, ούτε κιλό παραπάνω!

75

Θέλουμε να τρώμε ό, τι μας αρέσει, θέλουμε να μας μπαίνει το ωραίο μας φόρεμα, θέλουμε να έχουμε ευεξία και καθόλου άγχος… τουλάχιστον για το βάρος μας. Είμαστε πλεονέκτες; Όχι, απλώς θέλουμε, να περνάμε καλά χωρίς να σκεφτόμαστε συνέχεια τα πρέπει και τα μη όσον αφορά την διατροφή και το σώμα μας. Και μπορούμε να τα έχουμε όλα αυτά, δίνοντας απλώς προσοχή σε κάποιες… λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Ειδικά, αν αυτές οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν την ζυγαριά μας, να μην δείξει ούτε κιλό παραπάνω.

Η σωστή μερίδα: Αφού μπορούμε να τρώμε ό, τι θέλουμε μέχρι το απόγευμα, το βράδυ κάνουμε μια μικρή υποχώρηση και τρώμε ελαφριά. Όχι απαραίτητα σκέτο γιαουρτάκι αλλά ένα γεύμα που δεν έχει σάλτσες, πολλά λιπαρά και πολλές θερμίδες. Και αυτό γιατί τα βαριά πιάτα, δεν είναι εύπεπτα, προκαλούν πρήξιμο, επιβαρύνουν το στομάχι μας και έχουμε ανήσυχο ύπνο. Επι προσθέτως, ακριβώς επειδή είναι βράδυ και θα ακολουθήσει ο ύπνος, ό, τι τρώμε δεν μετατρέπεται σε ενέργεια αλλά αποθηκεύεται ως λίπος.

Κοιτάμε το ρολόι: Ό, τι και να φάμε, όσο ελαφρύ και να είναι, πρέπει να υπολογίζουμε και την ώρα που το τρώμε. Σύμφωνα με έρευνες, τα βραδινά γεύματα επηρεάζουν αρκετά τον μεταβολισμό μας. Αυτός είναι ο λόγος που εκτός απο ελαφριά, κοιτάμε το ρολόι μας, να δείχνει τουλάχιστον δυο ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι!

Άσκηση: Κρατάμε τον μεταβολισμό μας ενεργό, ώστε να καίμε περισσότερες θερμίδες. Ένα 30λεπτο περπάτημα ή τρέξιμο, ή μερικές ολιγόλεπτες ασκήσεις είναι αρκετές να ξυπνούν το σύστημα μας, να κρατούν τον οργανισμό μας ενεργό ώστε να μπορεί να κάνει καύσεις ακόμα και όταν κοιμόμαστε!

Ενυδάτωση: Όσο «ξεχνάμε» το νερό και περιοριζόμαστε σε καφέ, αναψυκτικά ή σε αλκοόλ, κάποιες φορές ο οργανισμός μας βαραίνει, εμείς νιώθουμε κουρασμένοι, με αποτέλεσμα να αναζητάμε ενέργεια σε τροφές με πολλά λιπαρά, προκειμένου να αισθανθούμε την ενέργεια, την ευφορία. Γι αυτό, κρατάμε ενυδατωμένο το «σύστημα» με νερό ή τσάι απο βότανα που μπορεί, να αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας και να μας βοηθήσει να διαχειριζόμαστε καλύτερα το διατροφικό μας πρόγραμμα, χωρίς την ανάγκη να καταφύγουμε σε οτιδήποτε βρίσκουμε μπροστά μας.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

πηγή being.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here