Κίνδυνος για την υγεία μας, το κινητό στην τουαλέτα !! Δείτε γιατί…

98

Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά πολλοί παίρνουν το κινητο στην τουαλέτα ώστε να κάνουν μια βόλτα στα social media ή να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι όσο είναι εκεί. Ιδίως αν μείνουν εκεί πολύ ώρα. Όπως άλλοι για παράδειγμα μπορεί να πάρουν μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό. Αυτό όμως, λένε τώρα οι ειδικοί, είναι πάρα πολύ κακό και μπορεί να μας βλάψει.
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ακόμη και αν δεν το ακουμπήσουμε σε κάποια επιφάνεια της τουαλέτας, στον χώρο υπάρχουν πολλά μικρόβια από τα οποία κινδυνεύουμε.
Όσο καθαρό κι αν είναι λοιπόν ένα μπάνιο, είναι γεμάτο από μικρόβια, παθογόνους οργανισμούς και βακτήρια από τον εντερικό μας σωλήνα.

Έτσι λοιπόν, οτιδήποτε αγγίζουν τα χέρια μέσα στο μπάνιο, από το χαρτί μέχρι το ίδιο το καζανάκι ή το χερούλι της πόρτας είναι βρώμικο. Έτσι αν ακουμπήσουμε κάπου το κινητό ή μπούμε μέσα στο μπάνιο και πιάσουμε κάτι απ’ όλα και μετά το κινητό ήδη μεταφέρουμε επάνω του μικρόβια που θα μας «ακολουθήσουν» ακόμη και αν φύγουμε από εκεί έχοντας πλύνει τα χέρια μας.

Μάλιστα, όπως λένε οι ειδικοί, ακόμη κι όταν τραβάμε το καζανάκι με το κινητό στο χέρι, εκείνο μετατρέπεται σε μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί αργότερα για παράδειγμα να το ακουμπήσουμε στο τραπέζι με το φαγητό μας. Καλό λοιπόν είναι όπως λένε να το αποχωριζόμαστε όταν είναι να επισκεφτούμε την τουαλέτα είτε του σπιτιού μας, είτε σε ένα δημόσιο χώρο.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg