Καιρός: Πολικό κρύο και χιόνια ως την παραλία

67

– Που και πότε θα χτυπήσει ο χιονιάς, ποιοι δρόμοι θα χρειάζονται αλυσίδες
– Από πότε έρχεται το πολικό ψύχος, πόσο θα πέσει το θερμόμετρο
– Βροχή στην Αττική από σήμερα, κάτω από το μηδέν σε Μακεδονία και Θεσσαλία το θερμόμετρο
– Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες από την περιφέρεια Αττικής

Πολικό ψύχος, θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν ακόμη και με ένταση πάνω από 9 μποφόρ, αλλά και χιόνι ως τις παραλίες και το κέντρο της Αττικής. Αυτή είναι με μια πρόταση η πρόβλεψη για τον καιρό των επόμενων 24ωρων και ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ήδη ο καιρός άρχισε να χαλάει σε αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο αυτά δεν είναι τα κύρια φαινόμενα. Δείτε για σήμερα και ως το απόγευμα πως θα διαμορφωθούν οι θερμοκρασίες στην Αττική και την Ελλάδα, αλλά και που θα σημειωθούν βροχές.

Πολικό ψύχος από σήμερα

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπαίνει όμως από τα βόρεια σύνορα από τις πρώτες βραδυνές ώρες και ρίχνει κάθετα το θερμόμετρο. Από απόψε το βράδυ ο χιονιάς θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλη την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία και το φαινόμενο θα συνεχίσει μέσα στη νύχτα νότια πλήττοντας τις περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Στον κορμό που σχηματίζει η Πίνδος από τα βόρεια και ως τη Στερεά το πολικό ψύχος μέχρι αύριο τη μία το μεσημέρι φέρνει και χιόνι, κυρίως στα ορεινά, όμως γρήγορα οι νυφάδες χιονιού θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και σε χαμηλά υψόμετρα.
Από το απόγευμα της Πέμπτης το φαινόμενο με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που σε ορεινές περιοχές θα ρίξουν το θερμόμετρο κάτω από τους -5 ή και τους -10 βαθμούς θα φέρει χιόνι και πολύ κρύο και στις περιοχές της Αττικής, αλλά και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Αλυσίδες στην Εθνική αλλά και στην Αττική

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα υπάρξει χιονόστρωση, ενώ σε συνδυασμό με το ισχυρό κρύο θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις. Ουσιαστικά σε όλη την περιοχή από το ύψος του άξονα της Αττικής Οδού και βορειότερα αναμένεται οι δρόμοι να έχουν χιόνι, ενώ δεν αποκλείεται η χιονόστρωση να υπάρξει και νοτιότερα. Θεωρείται πάντως δεδομένο από τους ειδικούς ότι θα υπάρχουν προβλήματα στο δρόμο και έτσι υπάρχει σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων εάν δεν υπάρχει ανάγκη.

Η περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να ανακαλέσει όλες τις άδειες που είχαν οι εργαζόμενοι για τις γιορτές, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή. Δεν είναι σαφές, όμως, αν το ίδιο έκαναν και οι δήμοι…

Σε ότι αφορά στα οδικά δίκτυα εκτός Αττικής όποιοι θέλουν να κινηθούν προς τον βόρειο άξονα στην Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με το χιόνι στις περιοχές της Μαλακάσας, του Κάστρου, του Μαρτίνου, αλλά και στη Στυλίδα. Όσοι επιλέξουν την παλιά εθνική οδό προς Θήβα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρουν χιόνι στο δρόμο από τα Βίλια και ύστερα, ενώ χιόνι θα υπάρχει στο δρόμο και από Λαμία προς Δομοκό.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το Σάββατο και ύστερα, όμως το κρύο δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg