Καιρός: Χαλάει στο… παρά πέντε της Αποκριάς! Πρόβλεψη για την Καθαρά Δευτέρα

51

– Η Άνοιξη είναι εδώ και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταθερά μέσα στην εβδομάδα!
– Στους 22 βαθμούς, ίσως και παραπάνω, θα “σκαρφαλώσει” ο υδράργυρος!
– Το Σάββατο θα χαλάσει και… ελπίζουμε για την Κυριακή της Αποκριάς
– Με τί καιρό θα… πετάξουμε χαρταετό
– Δείτε την πορεία της βροχόπτωσης και την άνοδο της θερμοκρασίας σε αναλυτικούς χάρτες

Η Άνοιξη ήρθε τελικά για να μείνει αφού σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως όλη σχεδόν η νέα εβδομάδα θα περάσει με ήπιες καιρικές συνθήκες. Θα χαρακτηρίζονται από πολλές ώρες ηλιοφάνειας στο σύνολο της χώρας μας, ενώ οι νοτιάδες στα πελάγη αν και καταπερίοδους θα χαρακτηρίζονται ως ισχυροί.

Αυτό σημαίνει πως θα βοηθήσουν τον υδράργυρο να φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές κατά την διάρκεια των μεσημβρινών ωρών και στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα πολύ πιθανόν να ξεπερνά και τους 22 βαθμούς κελσίου.

Αυτό διότι σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε ένα δυτικό νοτιοδυτικό ρεύμα που θα λειτουργήσει σαν καταβάτης καθώς θα κατέρχεται από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου με αποτέλεσμα την περεταίρω αύξηση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βοιωτίας όπου συνήθως το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται πιο έντονο.

Χαλάει το Σαββατοκύριακο, ελπίδες για την Κυριακή της Αποκριάς

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού περιμένουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο μιας και φαίνεται να σχηματίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο το οποίο καθώς θα μετατοπιστεί ανατολικότερα θα μας επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα σε ένταση και σε διάρκεια κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά.

Εκτιμούμε πάντως κατά ένα μεγάλο ποσοστό ότι τα φαινόμενα θα έχουν εκτονωθεί μέσα στο Σάββατο κι έτσι θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις εκδηλώσεις την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. Επίσης στο διάστημα αυτό οι νοτιάδες στα πελάγη διατηρούνται με εντάσεις κοντά στα 7 μποφόρ κρατώντας όμως και την θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου.

Σε ό, τι αφορά τέλος τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας φαίνεται πως θα είναι γενικά ανοιξιάτικος με ηλιοφάνειαπολύ καλές θερμοκρασιακές τιμές και ανέμους κατάλληλους για το πέταγμα του χαρταετού, συνθήκες που θα βοηθήσουν την έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα αφήνοντας στην άκρη για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας που ο βαρύς γενικά Χειμώνας που βιώσαμε φέτος τα έκανε πιο έντονα.

Ακολουθούν χάρτες βαρομετρικών συστημάτων για την Ευρώπη και βροχόπτωσης – θερμοκρασίας για την Ελλάδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg