Καρδιοπάθεια: Αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος που την προκαλεί!!!

192

Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου τείνουν να έχουν, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Occupational Environmental Medicine, τα άτομα που εκτίθενται για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε πηγές… θορύβου, είτε στον επαγγελματικό τους χώρο, είτε σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες,

Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τα άτομα παραγωγικής ηλικίας που επίσης έχουν και μεγαλύτερη συχνότητα απώλειας ακοής, ως συνέπεια της χρόνιας έκθεση στον θόρυβο.

Επιστημονική ομάδα του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου του Κεντάκι, με επικεφαλής τον Δρ Γουεν Κι Τζαν, μελέτησαν τη σχέση καρδιακής υγείας και θορύβου σε δείγμα 5.223 ατόμων που είχαν λάβει μέρος σε εθνική μελέτη το διάστημα 1999-2004. Οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 20 και 69 ετών.

Γενικά, τα άτομα με υψηλή συχνότητα απώλειας ακοής και στα δύο αφτιά είχαν διπλάσια πιθανότητα να έχουν στεφανιαία νόσο, συγκριτικά με εκείνους που είχαν φυσιολογική ακοή. Μεταξύ των ατόμων 50 ετών και κάτω, που ήταν πιθανότερο να εκτίθενται σε έντονο θόρυβο στον χώρο εργασίας, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου ήταν τετραπλάσιος.

Δεν προέκυψε σχέση μεταξύ καρδιακής νόσου στα άτομα με απώλεια ακοής από το ένα αφτί ή απώλειας της χαμηλής συχνότητας ακοής, όπως αναφέρει το pronews.

Οι ερευνητές μάς συμβουλεύουν να περιορίζουμε ή να μειώνουμε την έκθεσή μας σε δυνατούς θορύβους, τόσο στο σπίτι, όσο και στον εργασιακό χώρο. «Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τότε χρησιμοποιήστε ωτασπίδες» υπογραμμίζουν.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

  filathlos.gr