Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων – Στο στόχαστρο όσοι έχουν χρέη πάνω από 500 ευρώ

98

– Αδειάζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, γίνονται δεσμεύσεις ακινήτων
– Ρεκόρ κατασχέσεων έκανε το Δημόσιο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017
– Στο στόχαστρο όλοι όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ

Ουσιαστικά το Δημόσιο, οι εφορίες και τα Ταμεία δηλαδή κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Ανοίγουν λογαριασμοί τραπεζών και αφαιρούνται χρήματα από μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις αποταμίευσης, ενοίκια, ενώ γίνονται και κατασχέσεις ακινήτων.

Ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο σχεδόν 900.000 άνθρωποι, ενώ μόνο μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2017 οι κατασχέσεις ξεπέρασαν τις 33.000, κάτι που δείχνει ότι εφέτος θα γίνουν πολύ περισσότερες από τις περίπου 145.000 που έγιναν μέσα στο 2016.

Μόνη λύση για όσους είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι ο ακατάσχετος λογαριασμός έτσι ώστε να γλιτώσει ένα ποσό.
Ουσιαστικά με τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων να έχει πέσει στο ναδίρ το κράτος αυτή τη στιγμή προσδοκά σε παλιά έσοδα που έχουν μπει σε ρύθμιση, αλλά και στις κατασχέσεις.

Μόνο τα νέα χρέη που έχουν προστεθεί αγγίζουν τα 2,6 δισεκατομμύρια και έτσι αναμένεται οι ρυθμοί των κατασχέσεων να αυξηθούν.

Είναι περισσότεροι από 4.000.000 οι φορολογούμενοι που έχουν χρέη προς το Δημόσιο. Ουσιαστικά είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν κινδυνεύουν καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι όσοι έχουν χρέη άνω των 500 ευρώ και δεν έχουν μπει ούτε στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg