Κρίσιμες ώρες για την τουρίστρια που χτυπήθηκε από κεραυνό!

119

 

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 30χρονης Ρωσίδας, η οποία το πρωί της Παρασκευής χτυπήθηκε απο κεραυνό στην Κνωσό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsIT ο παθολόγος και Διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Βενιζέλιου νοσοκομείου, “η κατάστασή της ειναι κρίσιμη και αύριο θα διαπιστωθεί αν μπορεί να επανέλθει και να την αποσυνδέσουμε απο το μηχάνημα”.

“Θα της κάνουμε αξονική τομογραφία για να ελέγξουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εγκέφαλός της και να διαπιστώσουμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε από εδω και πέρα”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά για την 30χρονη τουρίστρια.

Χειρουργείο

Η τουρίστρια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εσωτερικό θερμικό έγκαυμα στην κοιλιακή χώρα. “Η κατάστασή της ειναι κρίσιμη. Πέρασαν ήδη 24 ωρες και αύριο θα ξέρουμε περισσότερα και θα μπορούμε να διαπιστώσουμε πως θα προχωρήσουμε”, τόνισε στο Newsit ο κ. Λιδάκης.

Να τονίσουυμε πως άλλη μία 38χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εκείνη και το έμβρυο.

Τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά, όπως αποδείχθηκε, για να προστατεύσουν το γκρουπ των Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο του κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.

Από τον κεραυνό τραυματίστηκαν επίσης, ελαφρά, 19 άτομα, από τα οποία τα 16 μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ αναφέρεται στο περιστατικό, τονίζοντας ότι ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο συμβάν του τραυματισμού τουριστών μετά από πτώση κεραυνού,στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 09:55 το πρωί και αφού έγινε η διαβίβαση της κλήσης στα πιο κοντινά διαθέσιμα ασθενοφόρα και οχήματα του ΕΚΑΒ, στις 10:04 αφίχθη στο σημείο του συμβάντος, όχημα μικρού όγκου με γιατρό, ο οποίος, κατόπιν εκτίμησης της κατάστασης των τραυματιών, προέβη με επιτυχία στη διαδικασία ανάνηψης μίας γυναίκας η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς”.

Παράλληλα, προσθέτει το ΕΚΑΒ, το πρώτο ασθενοφόρο αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 10:05 και στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη πέντε ασθενοφόρα, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες διακομιδές.

Σε πρώτο στάδιο, η τουρίστρια (στην οποία είχε γίνει επιτόπου επιτυχής ανάνηψη από τον γιατρό του ΕΚΑΒ)
μεταφέρθηκε με σφυγμό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» όπου και διασωληνώθηκε (το Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» δεν εφημέρευε, αλλά άνοιξε το Τ.Ε.Π., κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, ειδικά για την υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού) ενώ ακόμη τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ακόμη το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι σε δεύτερο στάδιο και καθαρά για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ακόμη 12 άτομα σύνολο 17 διακομιδών.

Στο μεταξύ την τραυματία από τον κεραυνό τουρίστρια που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο, θα επισκεφθεί ο Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της, ενώ σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημερώθηκε για τους τουρίστες που τραυματίσθηκαν ελαφρότερα, εξετάσθηκαν και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αρχαιοφύλακα της Κνωσού παρόμοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί ποτέ στον χώρο της Κνωσού, στον οποίο υπάρχουν περίπου 20 αλεξικέραυνα.

“Ο κόσμος πανικοβλήθηκε όταν έπεσε ο κεραυνός στο δένδρο και έπεσε στο έδαφος για να προφυλαχθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here