Λεβέντης σε Τσίπρα: Ερχονται και μου ζητούν να βάλω μέσον για να βρούν εντατική

46

Σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη απαντά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση αναμένεται να είναι σε υψηλούς τόνους παρά το γεγονός ότι τον λόγο δικαιούνται μόνο ο κ. Λεβέντης που κάνει την ερώτηση και ο κ. Τσίπρας που θα απαντήσει.

Από νωρίς βρέθηκαν στα έδρανα του κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης και οι δυο πρώην υπουργοί Υγείας. Σημειώνεται ότι στην Βουλή θα είναι και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αλλά και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με τον οποίο ειδικά ο κ. Γεωργιάδης έχει πλέον βεντέτα.

Ο κ. Λεβέντης ανεβαίνοντας στο βήμα είπε ότι κάνει δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα επίκαιρη ερώτηση γιατί ο κόσμος είναι ανάστατος στο θέμα της υγείας. Ερχονται στο γραφείο μου και μου ζητούν να βάλουν μέσον για να βρουν εντατική. Είναι γιατί δεν υπάρχουν κλίνες, ή γιατί τις κρατούν κάποιοι κενές για να εξυπηρετούν φίλους τους;

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο χρυσό εφάπαξ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ και στην απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης ο οποίος είπε ότι εδωσε 27.000 ευρώ παραπάνω στον εαυτό του και δεν έγινε και τίποτα. Ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε πως επέτρεψε ο κ. Τσίπρας στον υπουργό του να δώσει τέτοια απάντηση την στιγμή που κόβονται συντάξεις και άνθρωποι τρώνε στα συσίτια στις Μητροπόλεις και γιατί δεν επενέβη ο ίδιος. «Εσείς υποτίθεται ότι ήρθατε να διορθώσετε κάποια πράγματα που έκανε η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε πάλι στο αίτημά του για μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών αλλά και στην καταπολέμηση της αργομισθίας στο Δημόσιο. Και είπε ότι τον αγνόησαν και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας. «Ετσι δεν μπορώ να ψηφίσω τίποτα», είπε ο κ. Λεβέντης.

Αναφέρθηκε και στην Ολλανδία με τα 18 εκατομμύρια πληθυσμό και έχει 150 έδρες οπως και η Γερμανία έχει λιγότερες έδρες από την Ελλάδα. «Αν θέλουμε όντως να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και το κοινοβιυλευτικό έργο θα γίνει πιο παραγωγικό και οι ψηφοφόροι θα γίνουν πιο επιλεκτικοί και προσεκτικοί», είπε.

«Για να υπάρχει υγεία πρέπει να υπάρχει και οικονομία», είπε επίσης.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg