ΛΟΥΚΕΤΟ στην Ηλεκτρονική Αθηνών!!! Τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους??

51

 

Τέλος εποχής για την “Ηλεκτρονική Αθηνών” που έβαλε λουκέτο στα 45 καταστήματα του ομίλου της, μην μπορώντας να ανταποκριθεί στις οικονομικές ανάγκες της εποχής. Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα και τι συμβαίνει με τους 450 εργαζομένους αλλά και με όλους τους συνεργάτες της εταιρείας;

Το λιγότερο αρνητικό είναι πως η “Ηλεκτρονική” είχε φροντίσει να μην υπάρχει καμία οφειλή προς το προσωπικό. Η εταιρεία έχει προκαταβάλλει το δώρο Πάσχα και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Μάλιστα υπολογίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών. Αντίθετα, το “κανόνι” είναι βαρύ για τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων όπου στεγάζονταν τα περισσότερα καταστήματα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, οι οφειλές αυτές ξεπερνούν τα 85 εκατομμύρια ευρώ. Τα προβλήματα είναι δεδομένα γι’ αυτή την κατηγορία πιστωτών, καθώς τα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία της “Ηλεκτρονικής Αθηνών” δεν επαρκούν για όλους. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, σε βάθος δεκαετίας θα μπορούσαν να εισπραχθούν 20-25 εκατομμύρια από την εκποίηση του ενεργητικού της εταιρείας. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας συγκαλεί σήμερα τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αφενός μεν, για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης αφετέρου δε, για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η εταιρεία δραστηριοποιείτο με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλάκαταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο. Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6% στην Κύπρο.

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

   athensmagazine.gr