“Μασάζ” από τον Τσίπρα πριν τα μέτρα – Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

53

– Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 14:00 η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
– Θα μιλήσει στους βουλευτές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
– Παρουσία Τσίπρα και η Πολιτική Γραμματεία σήμερα στις 18:30

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο το μεσημέρι στις δύο, θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες μετά την απογευματινή (18:30) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Είναι προφανής η προσπάθεια ενημέρωσης στελεχών και βουλευτών του κόμματος για τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, αλλά και για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα ακολουθήσει μετά την επάνοδο των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα.

Το λεγόμενο και “μασάζ” σε στελέχη και βουλευτές ώστε να περάσουν τα μέτρα σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρά την υποχώρηση στο θέμα του αφορολόγητου που πλήττει χαμηλόμισθους αλλά και των συντάξεων που αναμένεται να πλήξει σχεδόν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η κυβέρνηση εξασφάλισε (αν και αυτό μένει να αποδειχθεί) τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (κυρίως για όσους έχουν μικρή ακίνητη περιουσία), πακέτο στήριξης προσλήψεων για να υπάρξει προοπτική 100.000 θέσεων εργασίας, αλλά και την μείωση στο ρεύμα, την εστίαση και τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα καθημερινής χρήσης και κατανάλωσης.

Όταν η συμφωνία φθάσει στη Βουλή, όπως μάλιστα ξεκαθάρισε και ο Νίκος Παππάς με σημερινές του δηλώσεις, αναμένεται να περιλαμβάνει το συνολικό πακέτο, θετικά και αρνητικά μέτρα δηλαδή και έτσι θα είναι εύκολο να ψηφιστεί από τους βουλευτές και των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Όπως είπε και ο Γιώργος Σταθάκης το πακέτο δεν θα είναι μονόπλευρό και δεν θα περιλαμβάνει μόνο λιτότητα, τονίζοντας πως για τις όποιες αλλαγές, όπως η αύξηση των φόρων σε ορισμένες κατηγορίες, θα προβλεφθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να προκύπτει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα.

«Αν μειωθεί το αφορολόγητο, μπορεί να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες βασικών προϊόντων, ή να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά. Με την προοπτική αυτών των αντισταθμιστικών μέτρων, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως η κυβερνητική πλειοψηφία, θα ψηφίσει τα νέα μέτρα «χωρίς πρόβλημα».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg