Μειώσεις μισθών στο δημόσιο – Μειώσεις συντάξεων – Αύξηση ΦΠΑ

56

– Μαχαίρι σε μισθούς του δημοσίου και όλες τις συντάξεις
– Αύξηση του ΦΠΑ και επιπλέον φόρος 800 ευρώ για όλους
– Κατάργηση και των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει
– Σενάριο τρόμου για να κλείσει η αξιολόγηση

Κόκκινη γραμμή ήταν και πάει… Η κυβέρνηση δίνει πλέον τον κόφτη για να μπορέσει να ξεπαγώσει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μετά τις διαβεβαιώσεις για κόκκινες γραμμές και αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και ύστερα από τα πανηγύρια για πιθανότητα αποχώρησης του ΔΝΤ… ήρθε η πραγματικότητα.
Το Μαξίμου αλλάζει τακτική και μετά τη δήλωση συμμόρφωσης Τσακαλώτου δίνει και τον κόφτη που απαιτεί η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η… μετάφραση του κόφτη όμως δεν είναι μια αόριστη έννοια, αλλά μια σειρά σκληρών μέτρων που θα αποτελέσουν και τη χαριστική βολή των νοικοκυριών που μένουν ακόμη όρθια.


Τα σενάρια για το τι είδους περικοπές θα περιλαμβάνει ο κόφτης είναι αρκετά. Τα μέτρα μπορεί να είναι ένα, δύο ή και περισσότερα όμως είναι βέβαιο ότι θα προέρχονται από την παρακάτω λίστα:
-Αυτόματη μείωση συντάξεων (παλαιών) με την μείωση ή την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.
-Μείωση των δαπανών του Δημοσίου μέσω μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
-Αύξηση φορολογικών εσόδων μέσω μείωσης του αφορολόγητου (το σενάριο της μείωσης στα 7.000 ευρώ σημαίνει επιπλέον φόρο 400 ευρώ για όλους, ενώ ο επιπλέον φόρος εκτινάσσεται στα 800 ευρώ με αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ).
-Αύξηση φορολογικών εσόδων μέσω κατάργησης των φοροαπαλλαγών
-Αύξηση φορολογικών εσόδων μέσω αύξησης του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ κατά τουλάχιστον μια μονάδα.

Το ορόσημο πλέον για την κυβέρνηση μπαίνει για τις αρχές Μαρτίου, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα αποθέματα και να μην χρειαστεί ξανά, όπως το 2015 ξύσιμο του πάτου του βαρελιού, ενώ ένα σημαντικό “όπλο” στα χέρια του οικονομικού επιτελείου είναι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού που ξεπέρασε τους στόχους.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg