Μια Ελληνίδα στα «ανερχόμενα αστέρια» του ευρωπαϊκού σινεμά

67

 

 

Η Δάφνη Πατακιά (αριστερά) στο «Ξύπνημα της άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Μια πολύ σημαντική διάκριση για την 23χρονη Ελληνίδα ηθοποιό Δάφνη Πατακιά αποτελεί η επιλογή της στο πρόγραμμα Shooting Stars 2016 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που αναδεικνύει τα νέα ταλέντα της υποκριτικής από όλη την Ευρώπη.

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης», καθώς και στην πρόσφατη ταινία του Γιώργου Ζώη «Interruption», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Η επιλογή των νέων ηθοποιών για το πρόγραμμα Shooting Stars έγινε από επιτροπή την οποία αποτελούν ειδικοί της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και η παρουσίασή τους θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (11-21 Φεβρουαρίου 2016). Οι ηθοποιοί θα συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε σεμινάρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις με σημαίνοντα μέλη της Διεθνούς Δικτύου Σκηνοθετών (ICDN).

Η Δάφνη Πατακιά γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ’ όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές και σε πέντε ταινίες, τρεις μεγάλου και δύο μικρού μήκους. Είναι επίσης φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Τα μέλη της επιτροπής τα οποία την επέλεξαν δήλωσαν ότι «πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο».

Το πρόγραμμα Shooting Sars, που φέτος διοργανώνεται για 19η χρονιά, έχει στόχο την προώθηση και ανάδειξη των Ευρωπαίων ηθοποιών και ενισχύεται από το Creative Europe – MEDIA Programme.

Πηγή avgi.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας