Νέα ένταση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας! Οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του Τσαβούσογλου

47

Οι Ολλανδοί ακύρωσαν την πτήση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ταξίδευε στο Ρότερνταμ, όπου θα μιλούσε σε συγκέντρωση Τούρκων για το δημοψήφισμα στη χώρα του.

Η Ολλανδία δεν έδωσε άδεια προσγείωσης στο αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πυροδοτώντας όπως φαίνεται έναν ακόμα γύρο έντασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατευθυνόταν στην Ολλανδία, όπου θα μιλούσε σε συγκέντρωση στο Ρότερνταμ για το δημοψήφισμα στην Τουρκία σχετικά με τις υπερεξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει στο CNN Turk, πως ενδεχόμενη απαγόρευση της ομιλίας του θα επέφερε κυρώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, κάτι όμως που δεν φάνηκε να τρομάζει τους Ολλανδούς.

“Που είναι το κακό στην επίσκεψή μου;” αναρωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορεί να ταξιδέψει οπουδήποτε ως υπουργός Εξωτερικών. “Αν η ένταση είναι να αυξηθεί λόγω της επίσκεψής μου, τότε ας αυξηθεί” δήλωσε προκλητικά.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα, πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκέφτεται να επισκεφθεί την Γερμανία, όμως άφησε ανοιχτό το πότε θα συμβεί αυτό.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg