Νέο χαράτσι για όλους – Ποιοι πληρώνουν!

40

Κι όμως παρά την καταιγίδα φόρων με την αρχή του 2017 οι φόροι δεν έχουν τέλος στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. Ένα νέο χαράτσι σχεδιάζεται και όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε… εφεδρεία για να τεθεί σε εφαρμογή εάν πέσουν έξω τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από τον φόρο περιουσίας ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση το περιουσιολόγιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν νέο φόρο που στη λογική του ΕΝΦΙΑ μέσω του οποίου φορολογείται η ακίνητη περιουσία, θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας κινητής και ακίνητης.
Μέσω του περιουσιολογίου οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν από ακίνητα μέχρι καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, χρήματα που έχουν στο… στρώμα, τιμαλφή, αυτοκίνητα, πίνακες κλπ
Όλα αυτά θα αποτελέσουν το φορολογικό προφίλ του καθενός από όσους κάνουν δήλωση. Το νέο χαράτσι θα υπολογιστεί με βάση τη δήλωση του συνόλου της περιουσίας.
Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα για τον φόρο περιουσίας. Το παράδειγμα έρχεται από τη Γαλλία και είχε προκαλέσει και εκεί μεγάλες αντιδράσεις με πολλούς διάσημους να εγκαταλείπουν… φορολογικά τη χώρα.
Οι Γάλλοι, για παράδειγμα, έχουν επιβάλει φόρο 0,50% για περιουσία από 800.000 ευρώ ως 1.300.000 ευρώ.
Αν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο παραμένει άγνωστο, βέβαιο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα καταργηθεί η μεγάλη αδικία των τεκμηρίων για χιλιάδες φορολογούμενους; που αναγκάζονται να πληρώσουν αν και δεν έχουν το ανάλογο εισόδημα.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg