Ξέρετε γιατί υπάρχει το μικρό λακκάκι κάτω από τη μύτη μας???

67

Όλοι το έχουν, αν και οι βιολόγοι προβληματίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ως προς το γιατί το έχουμε. Μιλάμε για αυτό το περίεργο μικρό “αυλάκι” που βρίσκεται κάτω από τη μύτη σας, που βρίσκεται στην κορυφή των χειλιών σας. Από τεχνική άποψη, αυτό το αυλάκι είναι πανταχού παρών στο ανθρώπινο πρόσωπο, όπως τη μύτη ή τα μάτια. Αλλά τι είναι αυτό, και γιατί το έχουμε; Λοιπόν, όλα σχετίζονται με το πώς σχηματίζονται τα πρόσωπά μας μέσα στη μήτρα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.

“Είναι ο τόπος – σαν το παζλ –  που το ανθρώπινο πρόσωπο δημιουργείται και τελειοποιείται” εξηγεί ο Dr Michael Mosley σε ένα κλιπ από το πρόγραμμα του BBC μέσα στο ανθρώπινο σώμα. «Τα τρία κύρια τμήματα του παζλ αυτού συναντώνται στο πάνω χείλος σας, δημιουργώντας το αυλάκι που είναι το λεγόμενο philtrum (φίλτρο).” Η ανάπτυξη του προσώπου και η δημιουργία του φίλτορυ συμβαίνει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου μήνα της εγκυμοσύνης και αν αυτό τελικά δεν ολοκληρωθεί τότε, δεν θα γίνει ποτέ!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Δρ Mosley που εξηγεί σε ένα εκπληκτικό βίντεο του προσώπου, καθώς σχηματίζεται στη μήτρα και το πώς όλα τα κομμάτια τελικά έρχονται μαζί για να δημιουργήσουν ένα αναγνωρίσιμο ανθρώπινο πρόσωπο.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

athensmagazine.gr