Ξέρετε που κάνει καλό η ΣΥΧΝΗ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΙΣΗ???

39

Κατά τη διάρκεια του… ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι το σ@ξ είναι ευεργετικό για την υγεία του άνδρα.

Μάλιστα, τόνισαν πως η συχνή εκσπερμ@τιση είναι πιθανότατα ο βασικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του προστάτη.
Τροποποιήσιμος θεωρείται ένας παράγοντας κινδύνου όταν είναι στο χέρι μας να μεταβάλλουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης μιας πάθησης μέσω αλλαγών στις καθημερινές μας συνήθειες, όπως η διατροφή και η σωματική άσκηση.
Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, όπως η υπέρταση, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία, είναι τροποποιήσιμοι.
Αντιθέτως, όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι τα γονίδια και το οικογενειακό ιστορικό και οι παράγοντες αυτοί δεν είναι τροποποιήσιμοι.
Μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2004 στην επιθεώρηση JAMA ήταν από τις πρώτες που υπέδειξαν ότι η συχνή εκσπερμ@τιση συσχετίζεται με το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη.
Οι ερευνητές επεκτείνουν αυτά τα ευρήματα και επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση της εκσπερμ@τισης βάσει ποιοτικών δεδομένων και συγκεκριμένα στοιχείων που αφορούσαν σχεδόν σε 32.000 άνδρες και που κάλυπταν συνολικά διάστημα 18 ετών.
Τι εννοούμε όταν λέμε «συχνή» εκσπερμ@τιση και πόσο μειώνεται ο κίνδυνος
Οι αναλύσεις των ερευνητών υπέδειξαν ότι οι άνδρες που εκσπερμ@τίζουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό 20% σε σύγκριση με άνδρες που έφταναν σε οργ@σμό 7 με 8 φορές το μήνα.
Η συχνότητα εκσπερμάτισης φαίνεται να είναι λοιπόν αντιστρόφως ανάλογη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.
Έτσι, οι ερευνητές εκτιμούν πως ο αριθμός 21 δεν αποτελεί «στόχο», αλλά είναι ενδεικτικός της ευεργετικής επίδρασης του οργ@σμού στην υγεία του άνδρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

athensmagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here