Οι ξηροί καρποί ενισχύουν τη… γονιμότητα!

133

Εάν έχετε αποφασίσει ότι σε λίγο καιρό θέλετε να αποκτήσετε παιδί και κάνετε προσπάθειες για αυτό, εμείς σας ενημερώνουμε ότι οι προσπάθειες σας θα αποδώσουν καλύτερα, ένα τρώτε ξηρούς καρπούς.

Ύστερα από έρευνα έχει φανεί πως το αντιοξειδωτικό ιχνοστοιχείο σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στη γυναικεία γονιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σελήνιο βοηθά στην ανάπτυξη υγιών ωοθυλακίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ωαρίων. Εξαιρετικά καλές πηγές σεληνίου είναι οι ξηροί καρποί και ειδικά τα καρύδια, τα βραζιλιάνικα φιστίκια, τα πεκάν, τα κάσιους και τα μακαντέμια.

Σημαντικές ποσότητες, όμως, βρίσκουμε καί στο κόκκινο κρέας, στα ψάρια και τα θαλασσινά, καθώς και στα δημητριακά, κυρίως τα ολικής άλεσης.

Η ευεργετική δράση του σελήνιου δεν περιορίζεται μόνο στην αύξηση της γονιμότητας αλλά αξίζει να σημειωθεί πως είναι πολύτιμο θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Ως αντιοξειδωτική ουσία δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες που εισέρχονται στον οργανισμό ή παράγονται σε αυτόν, κάνοντας τα κύτταρα του οργανισμού λιγότερο ευάλωτα σε λοιμώξεις και ιώσεις.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

Πηγή: govastileto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here