Οι τελευταίες στιγμές της άτυχης 4χρονης στην Κρήτη και τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα!!!

72

 

Αμφισβητεί ότι το παιδί του ξύπνησε μετά το χειρουργείο, όπως αναφέρθηκε επισήμως, ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

 

Ο Μάνος Παρασκάκης μιλώντας στο «Εθνος» επικαλείται την ενημέρωση που είχε από γιατρούς του νοσοκομείου λίγο πριν από τη μεταφορά της 4χρονης στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και περιγράφει όσα έζησε πριν και μετά τη μοιραία επέμβαση. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που μας μετέφερε όταν γύρω στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, σχεδόν δύο και πλέον ώρες από τη στιγμή της εισαγωγής της 4χρονης στο χειρουργείο, ενημερώθηκε για την κατάσταση του παιδιού.

 

«Βγήκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη Μελίνα και παρουσία του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου μου είπε: ”Εγινε η εγχείρηση, διήρκεσε 15 λεπτά, όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το παιδί. Προσπαθήσαμε να το ξυπνήσουμε, αλλά έκανε βρογχόσπασμο και δεν ξυπνάει”».

 

Ο πατέρας ρώτησε αμέσως τον γιατρό αν η ζωή του παιδιού του διατρέχει κίνδυνο τη στιγμή που μιλούσαν. «Δεν έχουμε ένδειξη ότι κινδυνεύει η ζωή του παιδιού αυτήν τη στιγμή, αλλά για την ασφάλειά του θα μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ» ήταν η απάντηση του χειρουργού σύμφωνα με τον κ. Παρασκάκη.

 

Πιστεύει ότι το παιδί του μεταφέρθηκε μισοπεθαμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε όταν μπήκε στον προθάλαμο του χειρουργείου ανέφερε ότι είδε να τρέχουν όλοι πανικόβλητοι και τις νοσοκόμες να κλαίνε. «Εσάς τι σας λέει αυτό;».

 

Επιμένει με κατηγορηματικό τρόπο ότι το παιδί ήταν απόλυτα υγιές. «Από τη γέννησή της μέχρι και το χειρουργείο το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει εξετάσεις αλλεργίας, οι οποίες ήταν καλές. Υπήρξε μια ένδειξη, αλλά πάντα μέσα στα προβλεπόμενα όρια, ότι είχε κάποια ευαισθησία στη μούχλα. Η υγρασία όμως είναι πολύ έντονη στην περιοχή της Νεάπολης. Την παραμονή του χειρουργείου την εξέτασε παιδίατρος. Δεν βρήκε ακροαστικά ή κάποιο κρύωμα. Οι αιματολογικές εξετάσεις ήταν καλές. Εγώ προσωπικά έδωσα πλήρες ιστορικό στον γιατρό. Του ανέφερα ακόμα και κάποιο μικρό ιστορικό που είχε η μητέρα μου με την καρδιά της, αλλά μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει καρδιογράφημα, καθώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου είμαστε αθλητές και τα παιδιά μεγάλωσαν με προσοχή και με σωστή διατροφή».

 

Ο πατέρας λέει ότι τήρησαν τις οδηγίες των γιατρών πριν από το χειρουργείο και παρά το γεγονός ότι το παιδάκι έκλαιγε επειδή πεινούσε, δεν του έδωσαν ούτε μία γουλιά νερό. «Στον δρόμο από τη Νεάπολη για το Βενιζέλειο το πρωί της Δευτέρας, το παιδί έκλαιγε στο αυτοκίνητο. Τη ρωτήσαμε τι είχε και μας απάντησε: ”Πεινάω, θέλω τυρόπιτα”. Οι γιατροί μάς είχαν πει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής να μην πιει ούτε νερό. Το καημένο διψούσε και πεινούσε, αλλά έκανε υπομονή για να μη μας ενοχλήσει. Της είχαμε εξηγήσει την κατάσταση και δεν διαμαρτυρήθηκε». Οταν πια έφθασαν στο νοσοκομείο και την ετοίμασαν για να τη βάλουν στο χειρουργείο, η Μελίνα παραπονέθηκε για τα ρούχα που της φόρεσαν. «Δεν τα θέλω αυτά τα ρούχα. Δεν μου αρέσουν» έλεγε. «Λες και ήξερε τι θα συμβεί» σχολίασε με πικρία ο πατέρας.

 

Ο ίδιος προσπαθεί να μαζέψει τα “κομμάτια” του για να στηρίξει τη σύζυγό του, η οποία έχει κλονιστεί, αλλά και τη δίδυμη αδελφούλα της Μελίνας. «Το κοριτσάκι ήδη έχει πρόβλημα, ξέρετε πόσο ισχυρό είναι το ψυχικό δέσιμο μεταξύ διδύμων. Με τη σύζυγό μου πάμε τώρα σε ψυχολόγο. Το σπίτι μας κινδυνεύει να διαλυθεί. Εγώ κρατιέμαι, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα ”σπάσω”. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος για εκείνες αλλά και γιατί πρέπει να μάθω την αλήθεια. Εχω κάποιες υπόνοιες, όμως θα περιμένω τα επίσημα αποτελέσματα. Και αν σήμερα μιλάω δημόσια είναι γιατί θέλω να αφυπνιστεί ο κόσμος, γιατί επιδίωξή μου είναι να μην κινδυνεύσουν άλλα παιδιά. Εγώ το παιδί μου το έχασα. Δεν γυρίζει πίσω».

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 

athensmagazine.gr