Ο πραγματικός Μπέντζαμιν Μπάτον – Δείτε τη ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ιστορία του 4χρονου που ζει σε σώμα ηλικιωμένου (PHOTOS)

91

Θυμάστε την ταινία Benjamin Button με τον Brad Pitt που ήταν παγιδευμένος στο σώμα ηλικιωμένου ενώ ήταν μικρό παιδί; Από την ασθένεια αυτή πάσχει ο 4χρονος Franco Villavicencio από την Αργεντινή. Συγκεκριμένα αυτό που έχει ονομάζεται σύνδρομο προγηρίας ή αλλιώς σύνδρομο πρόωρης γήρανσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο κληρονομικό νόσημα, το οποίο προσβάλλει το δέρμα, το μυοσκελετικό σύστημα και τα αγγεία και χαρακτηρίζεται από εκδηλώσεις πρόωρου γήρατος.

Ο 4χρονος λατρεύει να παίζει κρυφτό, ποδόσφαιρο, ηλεκτρονικά παιχνίδια και γενικά να κάνει ότι ένα παιδί στην ηλικία του. Όμως η χαρά του όσο περνούν τα χρόνια θα μειώνεται λόγω της πάθησής του. Μπορεί να είναι και να νιώθει μικρός, όμως το σώμα του είναι όπως ενός ηλικιωμένου ανθρώπου και αυτό σημαίνει πως η υγεία του θα επιδεινώνεται ραγδαία.

Μάλιστα, όσοι πάσχουν από προγηρία πεθαίνουν από εμφράγματα στην ηλικία των 13 ετών.

Τα παιδιά που γεννιούνται με το νόσημα αυτό, αρχικά φαίνονται υγιή, όμως κατά την διάρκεια του πρώτου έτους ζωής τους, αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας, όπως αργή ανάπτυξη, απώλεια μαλλιών και εμφάνιση ρυτίδων.

Ένα παιδί με προγηρία μόλις 10 ετών, έχει την εμφάνιση και τα προβλήματα υγείας ενός 80χρονου, όπως αρθρίτιδα, προβλήματα στην καρδιά και άλλα. Η νοημοσύνη του όμως, είναι όπως ενός 10χρονου…

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here