Πεντάωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 17-12-2015 στο Νοσοκομείο «Αττικόν»

53

 

Πεντάωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του. Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΓΝ «Αττικόν», αύριο από τις 10:00 έως τις 15:00 όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, το πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια, τακτικά χειρουργεία, απογευματινά ιατρεία.
Εξαιρείται μόνο η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).
Το Σωματείο κάνει λόγο για «δραματική έλλειψη προσωπικού, που καθιστά τη νοσηλεία επικίνδυνη», με τις κενές οργανικές θέσεις να ανέρχονται σε 350, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, να πραγματοποιούνται, ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές, ενώ δεν είναι σπάνιο στην απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια να υπάρχει ένας μόνο νοσηλευτής με έναν εκπαιδευόμενο.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας