ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ παντζαροσαλάτα!!!!

152

 

Δροσερή και ταιριάζει για μπουφέ ή για γιορτινό τραπέζι.

 

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κιλό παντζάρια βραστά
2 ξινόμηλα (πράσινα μήλα)
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμάρια μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι (1 για το βράσιμο και 1 για το ράντισμα)
4 μεγάλα καθαρισμένα καρύδια
λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια μέσα στο νερό, το ξύδι και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 45 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λίγο ξίδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι.

Στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Κατόπιν καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο τρίφτη.

Συνεχίζοντας σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μήλα με τα παντζάρια, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά.

Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο 1-2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Προτού σερβίρουμε τη παντζαροσαλάτα, τη πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και τη στολίζουμε με τα καρύδια.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 

athensmagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here