Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι

100

Ο ύπνος είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και όλοι οι άνθρωποι υιοθετούν μια μοναδική στάση που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα τους.

Ο ύπνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ζωτική λειτουργία του οργανισμού και για τους λάτρες του ένα από τα ωραιότερα πράγματα που απολαμβάνει ο άνθρωπος.

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πως ο τρόπος που κοιμόμαστε, αλλά και η στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου σχετίζονται με τη ψυχολογία μας. Τώρα νέα έρευνα έδειξε πως η στάση του ύπνου δεν σχετίζεται μόνο με την ψυχολογία του ατόμου όταν πέφτει για ύπνο, αλλά αποκαλύπτει και τα μυστικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ζούμε, όπως κοιμόμαστε

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου και η ερμηνείας τους:

  • Η στάση “κορμός”

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (2)

Ως κορμός χαρακτηρίζεται η πλάγια στάση, αλλά με διατήρηση του σώματος σε εντελώς ευθεία θέση και με τα χέρια κατεβασμένα προς τα κάτω. Η έρευνα αναφέρει πως είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στάση ύπνου. Τα άτομα που επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση ύπνου είναι πολύ κοινωνικοί και καλόβουλοι χαρακτήρες.

Παράλληλα, φαίνεται πως δείχνουν εύκολα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω τους, κάτι που δεν θα μπορούσε πάντα να αποδειχθεί θετικό, καθώς θα μπορούσαν να πέσουν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης.

  • Η στάση “ικέτης”

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (3)

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υιοθετούν την συγκεκριμένη στάση ύπνου τότε είστε ανοιχτόμυαλοι, αλλά αρκετά κυνικοί. Η καχυποψία χαρακτηρίζει την προσωπικότητά σας, ενώ είστε αρκετά πεισματάρηδες: Όταν παίρνετε μια απόφαση, ο κόσμος να χαλάσει, θα την διατηρήσετε μέχρι τέλους.

  • Η “στρατιωτική” στάση

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (4)

Η “στρατιωτική” στάση είναι η ανάσκελα, με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά. Το 8% των συμμετεχόντων της έρευνας δήλωσαν πως κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, και κατατάσσονται σε εκείνους που χαρακτηρίζονται από σχετικό συντηρητισμό, παράλληλα είναι φιλήσυχοι και αντιπαθούν τους καβγάδες και τις φασαρίες.

Ενώ, όσοι υιοθετούν αυτή τη στάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να ροχαλίζουν, κάτι που μπορεί να μην τους στερεί τον ύπνο, αλλά αφαιρεί αρκετή από την ποιότητά του και την ξεκούραση.

  • Η στάση “ελεύθερη πτώση”

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (5)

Πρόκειται για την θέση ύπνου μπρούμυτα. Όσοι ξαπλώνουν πάνω στο στομάχι τους, ενώ με τα χέρια τους κρατούν το μαξιλάρι και έχουν το κεφάλι τους σε πλάγια θέση, είναι συνήθως παρορμητικοί και κοινωνικοί σαν χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με την κριτική. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 7% των ερωτηθέντων.

  • Η στάση “αστερίας”

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (7)

Αφορά όσους επιλέγουν αν κοιμούνται ξαπλωμένοι ανάσκελα με τα χέρια ψηλά, δίπλα από το κεφάλι τους ή από το μαξιλάρι τους. Αυτοί είναι οι “αστερίες” του κρεβατιού και φτάνουν το 5% των ερωτηθέντων. Τα άτομα αυτά ξέρουν να ακούνε τους άλλους, τους αρέσει να βοηθούν, αλλά δεν αισθάνονται άνετα να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Παράλληλα, τονίζεται πως η συγκεκριμένη στάση ύπνου ευνοεί το ροχαλητό.

  • Η “εμβρυακή” στάση

Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω ποιος είσαι (6)

Η “εμβρυακή” στάση στάση ύπνου είναι η δημοφιλέστερη καθώς επιλέγεται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο οι γυναίκες είναι αυτές που επιλέγουν κυρίως τη συγκεκριμένη στάση ύπνου. Οι ερευνητές αναφέρουν πως όσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση έχουν ένα “σκληρό” περίβλημα, καθώς παρουσιάζονται φαινομενικά δυνατοί, αλλά δεν παύουν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και συχνά ντροπαλοί στην αρχή, με την ικανότητα όμως να προσαρμόζονται γρήγορα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

 

 

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here