Πιγκουίνος διανύει 5000 μίλια για να συναντήσει τον άνδρα που του έσωσε τη ζωή!!!

100

Μια δυνατή φιλία συνδέει έναν άνδρα από την Βραζιλία και έναν πιγκουίνο. Το δέσιμο των δυο ασυνήθιστων φίλων ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, όταν ο 71χρονος εντόπισε τον μικρό πιγκουίνο αβοήθητο σε παραλία του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

4_2731335a.jpg
Αβοήθητος λιμοκτονούσε και ήταν καλυμμένος με πετρέλαιο. Τότε ο άνδρας δίχως δεύτερη σκέψη  τον πήρε μαζί του, τον φρόντισε μέχρι να γίνει καλά και τον ονόμασε Ντιν Ντιμ.

Μία εβδομάδα αργότερα ο πιγκουίνος ήταν πια πεντακάθαρος και σε καλή κατάσταση και τον άφησε πίσω στη θάλασσα και τον αποχαιρέτησε. Δεν περίμενε να τον ξαναδεί.
penguin2.jpg

Προς μεγάλη του έκπληξη, λίγους μήνες αργότερα ο πιγκουίνος επέστρεψε στο νησί που βρίσκεται το χωριό του 71χρονου, τον αναγνώρισε και γύρισε σπίτι μαζί του!

Πλέον ο Ντιν Ντιμ  περνά οκτώ μήνες το χρόνο με τον αγαπημένο του φίλο  και τους υπόλοιπους στις ακτές Αργεντινής και Χιλής.

Μάλιστα, πιστεύεται πως διανύει κολυμπώντας περίπου 5000 μίλια κάθε φορά που επιστρέφει στον φίλο του.

«Αγαπώ τον πιγκουίνο σαν παιδί μου και πιστεύω πως κι εκείνος με αγαπά», είπε ο 71χρονος συμπληρώνοντας: «Κανέναν άλλο δεν αφήνει να τον ακουμπήσει, τους διώχνει με το ράμφος. Σε μένα ακουμπά, με αφήνει να τον δροσίζω με νερό, να τον ταΐζω σαρδέλες και να τον σηκώνω αγκαλιά».

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

Focus Music το καλύτερο ραδιόφωνο

 star.gr