Πνίγηκε το Καστελόριζο από τους Πρόσφυγες (PHOTOS)

149

 

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα προκάλεσε η κριτική της αντιπολίτευσης για το θέμα των αυξημένων προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες το Καστελόριζο.

Τριπλάσιος είναι ο αριθμός μεταναστών – προσφύγων,  οποίος από τους κατοίκους του νησιού φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο νησί, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική κοινωνία, αφού οι διακινητές βρήκαν «πέρασμα» στο νησί.
Σύμφωνα με όσα δηλώνουν κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των μεταναστών προσφύγων που βρίσκονται στο Καστελόριζο έφθανε τους 740 συνολικά (!) όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.
Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελόριζο.

“Έχουν γνώση οι φύλακες και κανείς υπηρεσιακά και πολιτικά δε μένει αδρανής μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση”, είπε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Δρίτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ότι το νησί έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τις δυνατότητες φιλοξενίας του νησιού.

Ο κ. Δρίτσας, αναγνώρισε, ότι τις τελευταίες ημέρες, “υπάρχει ειδική κινητικότητα στο Καστελόριζο”, πρόσθεσε όμως, ότι το θέμα αντιμετωπίζεται καθώς, όπως ανέφερε, “ήδη εχθές ένα πλοίο παρέλαβε από το νησί 400 άτομα που είχαν ταυτοποιηθεί ενώ τα ξημερώματα έφθασε στο Καστελόριζο, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θα παραλάβει άλλα 400 έως 500 άτομα.

“Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις αλλά προτιμώ να μην αναφερθώ περισσότερο σε αυτές”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι, υπάρχει καθημερινή συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τα Υπουργεία ‘Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

“Το να χρησιμοποιεί κανείς μια ευαίσθητη εξέλιξη, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα κινδύνου, δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων” είπε ο κ. Δρίτσας και απέδωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο γεγονός, ότι “η κυβέρνησή μας επιμένει να ασκήσει πολιτική και πέραν της εποπτείας”.

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντε Like στη σελίδα μας

 

 

http://focusmusic.gr/images/music%20main%20.jpg

ΠΗΓΗ news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here